Panică uriașă în Vâlcea! Un tren a luat foc, pasagerii s-au aruncat din mers

Panică uriașă în Vâlcea! Un tren de pasageri a luat foc, iar oamenii au fost nevoiți să se arunce din mers.

29 iun. 2022, 14:23
Panică uriașă în Vâlcea! Un tren a luat foc, pasagerii s-au aruncat din mers

Pompierii din Vâlcea au fost chemați miercuri să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători aflat în mișcare, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în apropierea haltei Turnu din localitatea Călimănești.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj al SVSU Călimănești.

În timpul misiunii, locomotiva a fost decuplată de restul trenului. Focul a fost stins și pompierii au stabilit că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolați corespunzător.

Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenți. Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenție.

Un alt incendiu la un tren cu pasageri în Teleorman

De asemenea, un alt incendiu a izbucnit, miercurea trecută, la locomotiva unui tren plin cu pasageri, în zona de triaj a gării Videle din județul Teleorman.

Speriaţi de moarte, aproape 250 de călători s-au autoevacuat din trenul accelerat şi niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mecanicul a observat la timp incendiul, a oprit și a evacuat pe călătorii aflaţi în vagoane. Trenul s-a oprit în câmp, iar pasagerii așteaptă acum decizia autorităților județene pentru a-și continua drumul până la destinație.

„Locomotiva electrică a trenului a luat foc, nu sunt victime, iar pompierii intervin pentru a stinge flăcările. Circulația pe ruta București – Videle este întreruptă în acest moment. Călătorii vor fi preluați de următorul tren, care circulă în direcția București – Timișoara”, a declarat Răzvan Cârnaru, șeful Poliției Transporturi Teleorman, conform Explozivnews24.ro.

Citește și Tren deraiat după coliziunea cu o basculantă. Sunt morţi şi răniţi, iar circulaţia este blocată total FOTO şi VIDEO