Panourile cu medici-sfinţi au apărut şi în Constanţa. Primăria: Nu avem niciun motiv să le dăm jos

Panourile care îi înfățișează pe medici ca sfinți au apărut și într-o zonă centrală din Constanța, iar Primăria susține că nu are niciun motiv să le înlăture, scrie infosud-est. 

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 14:00
Panourile cu medici-sfinţi au apărut şi în Constanţa. Primăria: Nu avem niciun motiv să le dăm jos
Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat pentru Info Sud-Est că administrația locală nu a primit nicio sesizare până la această oră și nu au niciun motiv să dea panourile jos.
 
”La Primăria Constanța nu a fost înregistrată nicio plângere până acum. Nu avem niciun motiv să dăm jos panourile respective. Noi ne-am exprimat în mai multe rânduri respectul și recunoștința pentru medicii din Constanța, care își concentrează toate eforturile pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus, dovadă fiind că în orașul nostru se înregistrează, până în acest moment, cea mai mare rată de vindecare din țară”, a declarat Adriana Teodoru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.
 
 
În ultimele zile, în Capitală au apărut mai multe panouri publicitare care îi înfățișează pe medici ca sfinți, iar Primăria Capitalei a anunțat că va cere firmelor să elimine panourile deoarece acestea ”lesează credința trecătorilor”. Este vorba despre o campanie derulată de agenția de publicitate McCann România.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru basilica.ro că panourile publicitare care reprezintă medici în ipostaze similare icoanelor ortodoxe sunt o „maltratare vizuală a iconografiei creștine”.
 
„Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimată grotesc în aceea a unui «sfânt» cu aer hristic? Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator, ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un cult public”, a declarat pentru basilica.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
 
Cătălin Dobre, executive creative director McCann, a explicat pe pagina de Facebook, pe 14 aprilie, că prin această campanie se dorește susținererea medicilor.