Pantofii te pot îmbolnăvi. Uite ce nu ţi-a spus nimeni

Pe talpa pantofilor se prind o mulțime de microbi și bacterii. Și ghici ce? Multe dintre aceastea ajung și în casa ta, făcându-te vulnerabilă la numeroase boli.

RomaniaTV.net
21 iun. 2016, 13:33
Pantofii te pot îmbolnăvi. Uite ce nu ţi-a spus nimeni

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Arizona, în care au fost colectați germeni și microbii de pe tălpile pantofilor, cercetătorii au descoperit 421.000 de bacterii pe acestea, multe dintre ele fiind vinovate de apariția unor afecțiuni comune, cum sunt infecțiile urinare.

E.coli

Bacteria Escherichia coli (E.coli) se găsește în mediul înconjurător, în produsele alimentare și în intestinul oamenilor și al animalelor. Cele mai multe tulpini de E.coli sunt inofensive. Cu toate acestea, alte tipuri te pot îmbolnăvi grav, provocând diaree, infecții ale tractului urinar, boli respiratorii, pneumonie și multe altele.

Pneumonia cu klebsiella

O altă bacterie care a fost găsită pe mostrele de pe tălpile pantofilor este Klebsiella. Aceasta provoacă numeroase boli, în funcție de ce parte a corpului infectează și poate duce la apariția pneumoniei, a meningitei și infecții ale tractului urinar. Simptomele bolilor cuprind febră, frisoane, erupții cutanate, amețeli, stări mentale alterate, tuse care produce mucus galben și verde și probleme de respirație. Grav este că unele tulpini de K. pneumoniae sunt rezistente la majoritatea antibioticelor.

Serratia ficaria

Această bacterie extrem de rară, care afectează mai ales pacienții din spitale, cauzează infecții care colonizează tractul respirator și urinar. Infecția cu Serratia este responsabilă pentru aproximativ doua procente din infecțiile nosocomiale ale fluxul sangvin, ale tractului respirator, ale tractului urinar și răni ale pielii. Cu toate acestea, este posibil ca această bacterie să scape de mediul spitalicesc și să se agațe de încălțăminte.

Stai des picior peste picior? Află ce efecte are asupra sănătății!