Papa a refuzat propunerea să fie hirotonisiţi bărbaţi căsătoriţi în zona amazoniană

Papa Francisc a refuzat miercuri, în una dintre cele mai importante decizii din timpul papalităţii sale, propunerea de a permite ca bărbaţii cu o viaţă maritală stabilă din regiunea amazoniană să poată fi hirotonisiţi, ca răspuns la penuria de preoţi din unele zone din America Latină, relatează Reuters şi DPA.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 14:47
Papa a refuzat propunerea să fie hirotonisiţi bărbaţi căsătoriţi în zona amazoniană

Recomandarea a fost înaintată anul trecut de episcopii din America Latină şi i-a alarmat pe conservatorii din Biserica Catolică. Aceasta este puternic polarizată, cu 1,3 miliarde de membri. Aceştia se tem că o astfel de decizie ar putea duce la o modificare a legatului de celibat în rândul preoţilor, o tradiţie de secole.

Papa Francisc a dat răspunsul său în cadrul unei exortaţii apostolice, la trei luni după ce propunerea a fost înaintată în cadrul unui sinod al episcopilor romano-catolici, desfăşurat în luna octombrie 2019, la Vatican.

În America Latină, Biserica Catolică se confrunta cu o lipsa de preoţi itineranţi care să poată săvârşi liturghia şi să acorde comuniunea (sacrament esenţial al doctrinei creştine) în locurile greu accesibile ale junglei amazoniene.