Papa Bouba Diop a murit la vârsta de 42 de ani

Fostul internaţional Papa Bouba Diop, unul dintre eroii echipei naționale a Senegalului la Mondialul din 2002, a decedat la vârsta de 42 de ani.

RomaniaTV.net
30 nov. 2020, 01:10
Papa Bouba Diop a murit la vârsta de 42 de ani

Papa Bouba Diop, care a marcat primul gol al ediţiei din 2002 a Cupei Mondiale de fotbal, împotriva campioanei en titre, Franţa, a decedat la vârsta de 42 de ani, a anunţat, duminică, FIFA, citată Reuters.

Presa a relatat că decesul a survenit în urma unei ”îndelungate maladii”.

Papa Bouba Diop a marcat golul prin care Senegalul, o debutantă, a învins campioana mondială Franţa cu 1-0, la debutul competiţiei organizate în Coreea de Sud şi Japonia. ”Les Bleus” au părăsit turneul după faza grupelor, fără a reuşi să marcheze.

Doliu în lumea fotbalului. A murit fostul internaţional Viorel Turcu

Fostul internaţional senegalez  a adunat 63 de selecţii la echipa reprezentativă, marcând 11 goluri.

Papa Bouba Diop şi-a început cariera în ţara natală, la echipa ASC Diaraf, după care a evoluat la mai multe formaţii elveţiene, Vevey, Neuchatel Xamax şi Grasshoppers, înainte de a semnat pentru francezii de la RC Lens, în 2002. A urmat un transfer în Premier League, la Fulham, echipă pentru care a evoluat trei ani, iar apoi a a ajuns Portsmouth, cu care a cucerit Cupa Angliei în 2008. A mai evoluat la West Ham United şi Birmingham City, înainte de a se retrage din activitate, în urmă cu şapte ani.

O legendă în Senegal: „Ce tristețe teribilă”

Între 2011 și 2012 a evoluat pentru West Ham, apoi încă un an pentru Birmingham City. S-a retras în 2013. A rămas faimos pentru detenta sa, pentru forța emanată la mijlocul terenului și pentru faptul că, în urmă cu câțiva ani, Paul Scholes l-a numit ”cel mai viclean adversar” împotriva căruia a jucat.

Diop s-a întors în Anglia după ce a petrecut un sezon la grecii de la AEK Atena și a evoluat în 16 meciuri pentru West Ham în Championship, cu care a reușit promovarea în Premier League. Ultimul său club a fost Birmigham City, cu Diop care nu a mai jucat fotbal din 2013.

Legenda Gary Lineker a reacționat rapid la vestea dispariției lui Diop și a scris pe contul său de Twitter: „Ce tristețe teribilă. A fost luat dintre noi atât de tânăr. RIP Papa Bouba Diop”.