Papa Francisc a glumit cu Dilma Yousef despre fotbal şi „imparţialitatea” rugăciunii

Papa Francisc a primit-o vineri seara pe preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, cei doi glumind pe tema imparţialităţii rugăciunii şi a fotbalului. Şefa statului brazilian participă sâmbătă la consistoriul la care un arhiepiscop brazilian va fi numit cardinal.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 10:07
Papa Francisc a glumit cu Dilma Yousef despre fotbal şi „imparţialitatea” rugăciunii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, Papa Francisc a avut „o întrevedere amplă şi cordială” cu preşedintele ţării cu cei mai mulţi catolici din lume. Este a doua oară când Dilma Rousseff merge la Vatican pentru o audienţă privată la Papa Francisc.

Suveranul Pontif va face cardinali sâmbătă 19 prelaţi, printre care arhiepiscopul de Rio de Janeiro, Orani Joao Tempesta, informează Agerpres.

Dilma Rousseff i-a oferit Papei Francisc, înainte de Cupa Mondială de Fotbal ce va avea loc în Brazilia, un tricou al echipei naţionale braziliene cu numărul 10, semnat de Pele cu dedicaţia „Papei, cu respect şi admiraţie”, şi o minge semnată de Ronaldo, cu textul „Papei Francisc, o caldă îmbrăţişare de la prietenul Ronaldo”.

Papa a spus, glumind, că astfel de cadouri îl îndeamnă, se pare, să se roage ca Brazilia să câştige Cupa Mondială. Preşedinta i-a răspuns că i se cere cel puţin imparţialitatea, a arătat părintele Lombardi. Papa i-a oferit Dilmei Rousseff un medalion cu „Îngerul păcii”.

Relaţiile dintre Brazilia şi Vatican s-au îmbunătăţit şi mai mult după instalarea Papei Francisc în fruntea Bisericii, guvernul de stânga apreciind susţinerea oferită de Suveranul Pontif comunităţilor de catolici de pe continentul latinoamerican.

Brazilia ar fi vrut să-l invite pe Papă la Cupa Mondială, cunoscându-i pasiunea pentru balonul rotund, potrivit unor surse diplomatice braziliene. O astfel de vizită este însă exclusă, deoarece Papa a mers deja în Brazilia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului din luna iulie a anului trecut. În plus, el are programate vizite până în august pe Pământul Sfânt şi în Coreea de Sud.