Papa Francisc a rupt din nou tradiţia şi nu a rostit „Paşte fericit” în limbile Pământului VIDEO

Premieră la Vatican, unde Papa Francisc, unul dintre cei mai iubiţi suverani pontifi de până acum, nu a rostit "Paşte Fericit" în limbile Pământului. Asta deşi catolicii din întreaga lume aşteptau urarea tradiţională, aşa cum le-a fost transmisă decenii la rând de Ioan Paul al II-lea şi de Benedict al XVI-lea, potrivit România TV.

31 mart. 2013, 13:26
Papa Francisc a rupt din nou tradiţia şi nu a rostit „Paşte fericit” în limbile Pământului VIDEO

Dimineaţă, papa a oficiat slujba de pace. Pentru prima dată, liturghia a fost ţinută în aer liber în faţa palatului. După mesă, Papa a făcut turul pieţei şi a salutat zecile de mii de credincioşi.

Papa a rostit tradiţionalul mesaj către credincioşi în limba italiană. El s-a rugat pentru pace în lume, pentru iertarea păcatelor şi a îndemnat oamenii să renunţe la lăcomie în aceste zile sfinte. Papa a acordat o atenţie deosebită situaţiei din Africa şi din Siria. La final, el a rostit tradiţionala binecuvântare în limba latină.

„Să vă binecuvânteze Dumnezeu cel Atotputernic, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh, să se pogoare şi să rămână întotdeauna cu voi. Amin!”, a rostit papa mulţimii.

Suveranul Pontif s-a retras apoi în castelul papal, spre surprinderea credincioşilor, care aşteptau urarea Paşte fericit în cât mai multe limbi.

CITEŞTE ŞI: Catolicii români sărbătoresc Paştele. Vezi tradiţii şi obiceiuri VIDEO