Papa Francisc, apel către tineri: Faceţi eforturi şi păstraţi-vă virginitatea!

Papa Francisc, aflat duminică în vizită la Torino, li s-a adresat tinerilor, cărora le-a cerut "să facă eforturi de a trăi în castitate", chiar dacă acesta este un cuvânt impopular în vremurile pe care le trăim.

21 iun. 2015, 18:48
Papa Francisc, apel către tineri: Faceţi eforturi şi păstraţi-vă virginitatea!

Într-o întâlnire cu zeci de mii de tineri care s-au adunat în Piaţa Vittorio, din Torino, Papa Francisc le-a explicat acestora că nu doreşte să fie moralist, dar, a menţionat el, „trebuie să rişte să spună adevărul şi să rostească un cuvânt care nu este popular„.

În această lume hedonistă, în care publicitatea vinde tot felul de plăceri, eu vă spun: păstraţi-vă castitatea!„, el recunoscând totodată că angajamentul castităţii înainte de căsătorie implică pentru toţi „momente dificile”.

Citeşte şi Papa Francisc s-a rugat în catedrala care adăposteşte Sfântul Giulgiu

Iertaţi-mă dacă vă spun ceva la care nu vă aşteptaţi. Faceţi eforturi ca să trăiţi într-o iubire castă. Nu îl folosiţi pe celălalt pentru plăcere. Răspunsul dumneavoastră ar trebui să fie: te respect, nu vreau să profit de tine„, a insistat Papa Francisc, care se înscrie astfel în linia predecesorilor săi, Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Benedict al XVI-lea.