Papa Francisc, atac violent în săptămâna patimilor: „Unii politicieni din Europa îmi amintesc de Hitler”

Unii dintre politicienii europeni promovează idei similare cu cele ale dictatorului Adolf Hitler din Germania nazistă, a declarat Papa Francisc într-un interviu difuzat miercuri, citat de dpa.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:40
Papa Francisc, atac violent în săptămâna patimilor: „Unii politicieni din Europa îmi amintesc de Hitler”

Papa Francisc a criticat, în comentariile scrise pentru săptămânalul catolic britanic The Tablet, „discursurile populiste” şi deciziile politice „selective” care a constatat că sunt luate în Europa, scrie agerpres.ro.

„E foarte uşor să ne amintim de discursurile lui Hitler din 1933, care nu erau prea diferite de unele dintre discursurile unora dintre politicienii europeni de acum”, a menţionat suveranul pontif, fără a da nume.

 

Papa Francisc şi-a reiterat în acelaşi interviu criticile la adresa „culturii risipei” din epoca modernă, care pune banii înaintea oamenilor.

„În lumea finanţelor pare ceva normal sacrificarea oamenilor, practicarea unei politici a culturii risipei, de la începutul până la sfârşitul vieţii”, a spus Papa Francisc.

În actuala pandemie de COVID-19, în unele ţări există o dezbatere dacă ar trebui să se acorde prioritate relansării economice, chiar dacă acest lucru ar putea duce la o creştere a numărului de decese atribuite noului coronavirus, notează dpa.


loading...