Papa Francisc avertizează că o deschidere totală pentru migranţi este lipsită de raţiune

Publicat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 18:19 // Actualizat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 18:19 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc a făcut apel la o abordare "prudentă" şi "bine gândită" în problema migraţiei, apreciind că o deschidere totală este lipsită de raţiune, transmite miercuri dpa.

Migranţii pot fi primiţi "în măsura în care este posibil", a afirmat suveranul pontif marţi seara târziu, în avionul cu care se întorcea din turneul în ţările baltice, potrivit unei transcrieri făcute publice miercuri de Vatican.

La integrarea migranţilor trebuie luate în considerare problemele de "spaţiu" şi "forţă de muncă", dar o integrare "masivă" "nu este posibilă", a explicat Papa Francisc.

Pot fi deschise porţile în faţa migranţilor "în măsura în care aceştia pot fi integraţi - şi acest lucru este foarte important -, în măsura în care aceştia nu constituie o ameninţare la adresa identităţii voastre", a spus capul Bisericii romano-catolice, care păstoreşte circa 1,3 miliarde de creştini. Deschiderea trebuie să fie "prudentă şi bine gândită", a conchis el.

Francisc - fiu de imigranţi italieni în Argentina - a luat frecvent poziţie în favoarea drepturilor migranţilor, dar a susţinut şi dreptul guvernelor de a aplica limite imigraţiei, notează dpa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H