Papa Francisc avertizează: Dacă începi să vorbeşti cu Satan, eşti pierdut!

Într-un interviu acordat unui canal italian de televiziune, Suveranul Pontiful a dorit să reamintească pericolul dialogului cu Satana. Avertismentul Papei Francisc i-a făcut pe mulţi credincioşi să considere că acesta evocă în mod regulat diavolul.

14 dec. 2017, 10:59
Papa Francisc avertizează: Dacă începi să vorbeşti cu Satan, eşti pierdut!

Papa Francisc vorbeşte despre diavol mai mult decât predecesorii săi şi s-a referit la acesta şi într-un interviu difuzat miercuri seara de canalul italian de televiziune TV2000. Pe 13 decembrie a fost primul episod dintr-o serie de 9 ce vor fi difuzate în săptămânile următoare, iar Suveranul Pontif avertizează încă de la început: „Vreau să vă spun un lucru în care cred: cu Satan nu se poate dialoga. Dacă începi să stai de vorbă cu Satan, eşti pierdut. Este mult mai inteligent decat noi şi te bulversează, te ameţeşte, eşti pierdut. Ba nu, dispari! În faţa noastră mereu se preface mereu că este bine educat. În față noastră, a prelaților, a episcopilor, se arată educat, își face intrarea, iar acest lucru se termină prost, iar tu nu-ți dai seamă la timp„.

Papa Francisc le-a recomandat deja de mai multă vrme preoţilor să nu ezite să apeleze la exorcişti locali atunci când sunt martorii unei mari dezordini spirituale în confesional. Această practică nu este admisă peste tot în cadrul Bisericii.

Într-o predică ţinută în memoria lui Jacques Hamel, preotul francez ucis de jihadişti în propria biserică în 2016, Papa Francisc a subliniat că a ucide în numele Domnului este un act satanic. „Satan, dispari!” au fost ultimele cuvinte ale preotului francez în vârstă de 85 de ani adresate ucigaşilor săi.