Papa Francisc constată că „Roma s-a resemnat în faţa degradării”. Doar Maica Domnului îl ajută să îşi dezvolte „anticorpi”

Papa Francisc a ținut vineri o predică orașului Roma, care, potrivit spuselor sale, s-a resemnat în fața "degradării", în timpul unei rugăciuni adresate Fecioarei Maria pe care suveranul pontif a rostit-o în una dintre cele mai cunoscute piețe din capitala Italiei, informează AFP.

08 dec. 2017, 20:00
Papa Francisc constată că „Roma s-a resemnat în faţa degradării”. Doar Maica Domnului îl ajută să îşi dezvolte „anticorpi”

„Maica Domnului, ajută acest oraș să dezvolte ‘anticorpi’ împotriva unora dintre virusurile epocii noastre”, a declarat papa Francisc în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Piazza di Spagna cu ocazia sărbătorii catolice Imaculata Concepție.

Printre „virusurile” care afectează Cetatea Eternă, suveranul pontif — care este și episcop al Romei — a citat „indiferența”, „absența spiritului civic”, „ipocrizia ce constă în a-i acuza pe ceilalți în timp ce noi înșine suntem vinovați de aceleași nelegiuiri” și „resemnarea în fața degradării ecologice și etice”.

Citeşte şi Rugăciunea „Tatăl Nostru” se schimbă. Anunţul făcut de Papa Francisc

Locuitorii din Roma se plâng cu regularitate de haosul din transportul public, de starea traficului și de murdăria care domnește pe străzile din orașul lor, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a susținut acest discurs în prezența primarului Romei, Virginia Raggi, reprezentantă a partidului populist Mișcarea Cinci Stele (M5S), aleasă într-o manieră triumfală la conducerea metropolei italiene în iunie 2016, dar care, de atunci, întâmpină dificultăți majore în a-i convinge pe rezidenții din capitala Italiei în legătură cu eficiența proiectelor sale.