Papa Francisc a făcut o donaţie importantă pentru Suceava. Cinci ventilatoare şi sute de materiale medicale, trimise de Vatican

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.

23 apr. 2020, 10:29
Papa Francisc a făcut o donaţie importantă pentru Suceava. Cinci ventilatoare şi sute de materiale medicale, trimise de Vatican

Un semn de apropiere față de bolnavii de Covid-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut față de bolnavii infectați cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale„, se arată într-un material publicat de Vatican News.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei. În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație – 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5.000 de măști sanitare.

Citeşte şi Captură record, făcută de Poliţia Capitalei. Zeci de mii de măşti au fost confiscate şi vor fi distribuite GRATUIT

Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă„, a declarat cardinalul Krajewski.

Din voința papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iași, papa Francisc transmite totodată direcțiunii spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa și le împarte cu afecțiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare și mângâieri cerești.


loading...