Papa Francisc elimină NEPOTISMUL din biserica catolică. Legea anticorupţie a fost adoptată după patru ani

Papa Francisc a adoptat în sfârşit legea care va raţionaliza cheltuielile şi va elimina nepotismul. Decizia vine după ce coronavirusul a afectat finaţele Vaticanului forţând autorităţile să implementeze reduceri drastice ale cheltuielilor.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 05:20
Papa Francisc elimină NEPOTISMUL din biserica catolică. Legea anticorupţie a fost adoptată după patru ani

Papa Francisc a precizat într-un comunicat de presă că noile norme vor duce la „scădere considerabilă a pericolului reprezentat de corupţie”.

În 2019, Papa a vorbit în mod deschis despre scandalul imobiliar de la Londra recunoscând că există dovezi clare ale corupţie din interiorul Vaticanului. 

Citeşte şi: Papa Francisc, despre pandemia de coronavirus: „Nu ştiu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”

Giuseppe Pihnatone, un fost procuror anti-mafie care acum este la conducerea sitemului de justiţie din Vatican, a spus că noile norme juritice vor permite autorităţilor să suspende contracte suspicioase.

De asemenea, Papa Fracncis a spus că pandemia de coronavirus este unul dintre răspunsurile naturii la acțiunile oamenilor care au ignorat actuala criză climatică. 

Un proverb spaniol spune: ‘Dumnezeu iartă întotdeauna, noi uneori, natura niciodată’. Nu am dat ascultare catastrofelor parțiale. Cine vorbește astăzi de incendiile din Australia? Sau de faptul că acum un an și jumătate o navă a traversat Polul Nord, care a devenit navigabil pentru că gheața s-a topit? Cine vorbește de inundații? Nu știu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”, potrivit vaticannews.va.


loading...