Papa Francisc, despre pandemia de coronavirus: „Nu ştiu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”

Papa Fracncis a spus că pandemia de coronavirus este unul dintre răspunsurile naturii la acțiunile oamenilor care au ignorat actuala criză climatică. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 06:02
Papa Francisc, despre pandemia de coronavirus: „Nu ştiu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”

Într-un interviu publicat miercuri de The Tablet, citat de CNN, Papa Francisc a vorbit despre pandemia COVID-19 care a ucis mii de oameni. 

Întrebat dacă impactul crizei poate conduce la o revizuire a stilului oamenilor de viață, la o convertire ecologică și la o economie mai umană, Papa Francisc a răspuns:

„Un proverb spaniol spune: ‘Dumnezeu iartă întotdeauna, noi uneori, natura niciodată’. Nu am dat ascultare catastrofelor parțiale. Cine vorbește astăzi de incendiile din Australia? Sau de faptul că acum un an și jumătate o navă a traversat Polul Nord, care a devenit navigabil pentru că gheața s-a topit? Cine vorbește de inundații? Nu știu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”, potrivit vaticannews.va.

În acelaşi interviu, Suveranul Pontif a declarat că în aceste vremuri grele pentru omenire unii dintre politicienii europeni promovează idei similare cu cele ale dictatorului Adolf Hitler din Germania nazistă.

Citeşte şi: Papa Francisc, atac violent în săptămâna patimilor: „Unii politicieni din Europa îmi amintesc de Hitler”