Papa Francisc, îngrijorat de tensiunile privind Ucrania: Tensiunile tot mai mari riscă să pună sub semnul întrebării securitatea Europei

Papa Francis s-a declarat îngrijorat de tensiunile tot mai mari privind Ucraina şi a făcut apel la o zi de rugăciune pentru pace săptămâna viitoare. Mesajul a fost transmis de Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro.

23 ian. 2022, 14:39
Papa Francisc, îngrijorat de tensiunile privind Ucrania: Tensiunile tot mai mari riscă să pună sub semnul întrebării securitatea Europei

Papa Francis a declarat că urmăreşte „cu îngrijorare” tensiunile tot mai mari privind Ucraina.

„Urmăresc cu îngrijorare tensiunile tot mai mari care riscă să afecteze din nou pacea din Ucraina şi să pună sub semnul întrebării securitatea Europei, cu urmări şi mai mari”, a declarat Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro.

El a făcut apel „la toţi oamenii de bună-credinţă” să se roage miercuri, 26 ianuarie, ca toate iniţiativele politice „să fie în serviciul fraternităţii umane, şi nu al intereselor partizane”, potrivit Agerpres.

Vaticanul nu a precizat deocamdată cum va marca Papa Francisc ziua respectivă.

„Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni, deoarece toţi suntem creaţi ca fraţi”, a mai spus Papa Francisc, fără a oferi detalii.

„Din acest motiv şi cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace”, a adăugat el.

Citeşte şi: Război iminent în Ucraina. SUA îşi evacuează ambasada de la Kiev

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit vineri la Geneva cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi a ameninţat cu un răspuns „rapid şi dur” dacă Rusia va invada Ucraina după ce a trimis trupe în apropiere de frontiera cu aceasta.

Citeşte şi: Pregătiri în caz că începe războiul în Ucraina. Documentul semnat de procurorii Curţii de Apel Bucureşti

Cei doi diplomaţi nu au înregistrat progrese majore la această întrevedere despre cum poate fi rezolvată criza privind Ucraina, dar au convenit să mai discute


loading...
Partenerii noștri