Papa Francisc își pregătește înmormântarea. Suveranul Pontif a dat instrucțiuni despre cum trebuie să arate plecarea sa la cele sfinte: „Cu demnitate ca orice creștin”

Papa Francisc a spus cum și-ar dori să fie oficiată în cele din urmă înmormântarea lui într-o carte cu interviuri acordate corespondentului la Vatican al ziarului spaniol ABC.

02 apr. 2024, 23:17
Papa Francisc își pregătește înmormântarea. Suveranul Pontif a dat instrucțiuni despre cum trebuie să arate plecarea sa la cele sfinte: „Cu demnitate ca orice creștin”
Papa Francisc și-a pregătit înmormântarea

Papa Francisc a spus că va avea un sicriu închis și nu va fi expus la catafalc pentru ritualul de înmormântare. Pontiful, în vârstă de 86 de ani, care a avut o serie de probleme minore de sănătate în ultima vreme și care folosește un scaun cu rotile din cauza problemelor la genunchi, a spus că vrea să fie îngropat „cu demnitate ca orice creștin”, potrivit interviurilor publicate în cartea „El Sucesor”, scrisă de Javier Martinez-Brocal.

Citește și: Papa Francisc, în mesajul de Paşte, i-a îndemnat pe oameni „să nu cedeze în faţa logicii armelor”

Reamintind înmormântarea predecesorului său, Benedic al XVI-lea, Papa Francisc a spus: „Va fi ultima celebrată astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii şi am eliminat aceasta şi multe altele, pentru că ritualul era prea încărcat”, a afirmat el.

Papa Francisc a confirmat că a dat deja instrucţiuni să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, spre deosebire de predecesorii săi, care au fost cu toţii îngropaţi în Bazilica Sfântul Petru.

Citește și: Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Papa Francisc are pe masă mâncăruri simple, iar Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin

El a dezvăluit că vrea să fie înmormântat într-o cameră în care se află candelabrele: „Acolo e locul, mi-au confirmat că totul este pregătit”, a afirmat el în interviul acordat lui Martinez-Brocal.

Papa Francisc a spus că bazilica mariană îi este dragă încă de înainte de a deveni Papă în 2013. El a spus că obişnuia să meargă adesea acolo şi să se roage când era Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires, înainte de a fi ales după demisia şocantă a lui Benedict.