Papa Francisc nu condamnă sexul în afara căsătoriei: „Nu păcatele cărnii sunt cele mai grave, ci ura şi mândria”

Papa Francisc surprinde din nou opinia publică printr-o declaraţie controversată. Luându-i apărarea unui lider al bisericii din Franța, bănuit că ar fi întreținut relații sexuale, lucru nepermis la preoţii catolici, Suveranul Pontif a replicat că păcatul cărnii nu este cel mai mare păcat pe care-l poate face un om.

09 dec. 2021, 20:32
Papa Francisc nu condamnă sexul în afara căsătoriei: „Nu păcatele cărnii sunt cele mai grave, ci ura şi mândria”
FOTO: Reuters

Mergând pe acest considerent, sexul în afara căsătoriei nu ar fi cel mai mare păcat.

Păcatele cărnii nu sunt cele mai grave”, a spus Papa în timpul unei conferințe de presă susţinută la bordul avionului papal. „Mândria şi ura cele mai grave”, a adăugat Sfinția Sa, potrivit Daily Mail

Suveranul Pontif sare în apărarea unui lider al bisericii din Franţa, acuzat că a încălcat jurământul celibatului

Suveranul Pontif a făcut acest comentariu ca răspuns la o întrebare referitoare la Arhiepiscopul Parisului Michel Aupetit, care a demisionat, săptămâna trecută, odată cu răspândirea zvonului că ar fi întreţinut relaţii intime cu o femeie. Deși Aupetit, în vârstă de 70 de ani, a negat că relația a fost sexuală (preoții catolici depun jurământ de celibat), el s-a retras din funcţia ocupată pentru ca această întâmplare să nu prejudicieze imaginea Bisericii Catolice.

Citeste si Papa Francisc încurajează oamenii să se vaccineze: „La Vatican, toţi sunt imunizaţi”

O purtătoare de cuvânt a eparhiei a declarat, la vremea respectivă, că liderul bisericii din Franţa „a avut un comportament ambiguu cu o persoană de care era foarte apropiat”, adăugând că „nu a fost o relație amoroasă”, nici sexuală.

Când bârfa crește, crește, crește și pătează reputația unei persoane, acel om nu mai poate conduce… și asta este o nedreptate. De aceea am acceptat demisia lui Aupetit, nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei. Mă întreb ce a făcut Aupetit atât de grav încât a trebuit să demisioneze? Dacă nu cunoaștem acuzația, nu putem condamna„, le-a spus Papa jurnaliştilor.

Papa Francisc nu condamnă sexul în afara căsătoriei

Suveranul Pontif a făcut, apoi, referire la încălcarea poruncii „Să nu pofteşti femeia aproapelui tău„. Papa a vorbit despre încălcarea acestei porunci explicând că „nu a fost o încălcare totală”, fiind vorba doar despre „mici mângâieri și masaje pe care le oferea secretarei. Aceasta este acuzația. Acesta este un păcat, dar nu este unul dintre cele mai grave păcate, pentru că păcatele cărnii nu sunt cele mai grave. Cele mai grave sunt mândria, ura”.

Papa Francis a ţinut să menţioneze, de asemenea, că toţi oamenii sunt supuşi păcatului: „Aupetit este un păcătos. Așa cum sunt şi eu, cum e și Petru, episcopul pe care Hristos și-a întemeiat Biserica”.

Citeste si Papa Francisc a avut parte de un moment insolit. Un copil insistent a ţopăit în faţa sa şi a vut să-i ia boneta VIDEO