Papa Francisc a avut parte de un moment insolit. Un copil insistent a ţopăit în faţa sa şi a vut să-i ia boneta VIDEO

Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei de miercuri a papei Francisc primind un loc pe scaunul de lângă suveranul pontif şi o bonetă papală drept răsplată pentru stăruinţa de care a dat dovadă după ce s-a urcat pe scenă.

21 oct. 2021, 10:03
Papa Francisc a avut parte de un moment insolit. Un copil insistent a ţopăit în faţa sa şi a vut să-i ia boneta VIDEO

Copilul, despre care papa Francisc a spus ulterior că suferă de o ”limitare” medicală, purta o mască de protecţie şi un costum de trening şi părea să aibă aproximativ 10 ani. Acesta s-a apropiat de Suveranul Pontif cu paşi nesiguri la începutul audienţei desfăşurate în sala Paul al VI-lea. Nu a reprezentat un motiv de alarmă pentru gardienii însărcinaţi cu paza, care nu au încercat să-l oprească.

Băiatul a dat mâna cu papa Francisc, tropăind în faţa suveranului pontif. Când a fost evident că doreşte să mai rămână o vreme pe podium, monseniorul Leonardo Sapienza, şeful de protocol, s-a ridicat şi i-a cedat băiatului scaunul din dreapta papei. Băiatul, care a aplaudat entuziasmat după ce s-a aşezat lângă papa Francisc, a urcat şi a coborât de pe podium nestingherit, revenind de mai multe ori în centrul scenei în timp ce suveranul pontif îşi citea discursul.

Citeşte şi Papa Francisc: „Sunt încă în viaţă, deşi unele persoane m-au vrut mort!”

Băiatul a arătat de mai multe ori înspre chipiul alb de pe capul papei, cunoscut sub denumirea de zucchetto. Oficialii au înţeles aluzia, iar băieţelul a primit o bonetă similară, stârnind aplauze în rândul publicului alcătuit din mai multe mii de persoane.

”Îi mulţumesc acestui băiat pentru lecţia pe care ne-a oferit-o tuturor. Fie ca Domnul să-l ajute cu limitarea pe care o are, pe măsură ce va creşte, întrucât ceea ce a făcut a venit din inimă”, a precizat papa Francisc.

Citeşte şi Regretabila confuzie Budapesta – Bucureşti revine! New York Times a anunţat că Papa Francisc a vizitat România în loc de Ungaria. Ministrul maghiar al Justiţiei a luat foc: „Budapesta nu este Bucureşti”


loading...