Papa Francisc, cadou inedit de la un credincios după reluarea audienţelor cu public de la Vatican

Papa Francisc a reluat tradiţia audienţelor cu public la Vatican. În contextul pandemiei, acestea se desfăşoară în aer liber, iar credincioşii poartă măşti de protecţie. Papa Francisc şi-a dat, însă, jos masca atunci când a ieşit din maşină.

13 mai 2021, 13:33
Papa Francisc, cadou inedit de la un credincios după reluarea audienţelor cu public de la Vatican

Papa Francisc, cadou inedit de la un credincios. Revederea cu enoriaşii a fost una emoţionantă pentru ambele părţi. Suveranul Pontif le-a transmis credincioşilor că se bucură sincer să-i aibă în faţa ochilor după ce, mai bine de un an, a fost nevoit să se adreseze unei audienţe aflate dincolo de ecranele televizoarelor.

Sunt bucuros să reluăm această întâlnire față în față, pentru că vă spun un lucru: nu e frumos să vorbești când nu ai nimic în față, la o telecameră. Să vă văd pe fiecare dintre voi îmi face plăcere, pentru că suntem cu toții frați în Domnul, iar a ne vedea unii pe alții ne ajută să ne rugăm unii pentru alții. Chiar și lumea care e departe, întotdeauna devine aproape”, a ţinut Papa să evidenţieze.

Papa Francisc, cadou inedit de la un credincios

Audienţa nu s-a mai desfășurat în biblioteca Palatului Apostolic, ci în curtea interioară ”Sfântul Damasus” din Cetatea Vaticanului. Păstrând restricțiile în vigoare, au avut acces la audiența Papei aproximativ două sute de persoane. Suveranul Pontif a amintit că, pe 13 mai a.c., se împlinesc patruzeci de ani de la atentatul comis în Piața San Pietro asupra Papei Ioan Paul al II-lea.

Citeste si Modul revoltător în care un bărbat a cheltuit ajutorul dat de stat în pandemie. Procurorii i-au pus sechestru pe bani şi pe bunuri

Unul dintre credincioşii prezenţi la audienţă, un filipinez, i-a făcut Papei un cadou inedit – o pălărie roşie. De asemenea, un grup de călugăriţe i-a dăruit un trandafir alb.

La saluturile finale, papa a spus că ”pe timpul lunii mai, dedicată Sfintei Fecioare, invoc ocrotirea cerească a Maicii Domnului asupra fiecăruia dintre voi și asupra familiilor voastre”. La nelipsitul salut adresat, ca de obicei, bătrânilor, tinerilor, bolnavilor și soților recent căsătoriți, Papa i-a îndemnat cu aceste cuvinte: ”Alergați deseori la Maria, Maica celor care cred! Diferitele forme de devoțiune mariană și, în special, recitarea Sfântului Rozariu, vă vor ajuta să trăiți drumul vostru de credință și de mărturie creștină”, informează Vatican News.

„Maraton” de rugăciune, pentru oprirea pandemiei

Sâmbătă, Papa Francisc a lansat un „maraton de rugăciuni”, care va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume. În fiecare zi din luna mai, credincioşii sunt chemaţi să se roage pentru sfârşitul pandemiei.

Evocând „o situaţie actuală dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase„, el a cerut protecţie divină pentru cei care îşi plâng morţii „îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul” şi a salutat „oboseala eroică” a cadrelor medicale.

Citeste si O nouă teorie a conspiraţiei îşi face loc printre antivaccinişti: aceştia se tem că ar putea fi infectaţi de persoanele vaccinate