Papa Francisc s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim FOTO

Papa Francisc s-a recules luni la ''Zidul Plângerii'', din Oraşul Vechi al Ierusalimului, unde a lăsat un mesaj în spaţiile goale dintre pietrele celui mai sfânt loc al iudaismului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 08:50

Suveranul Pontif, care s-a apropiat singur de ”Zidul Plângerii”, a ţinut o mână pe zid păstrând tăcerea timp de mai multe minute, după care a citit mesajul, pe care l-a pus într-un plic, ce a fost lăsat apoi să alunece printre două pietre, cum fac în mod tradiţional evreii.

Papa Francisc a mai făcut luni o oprire surpriză la memorialul victimelor israeliene ale atentatelor de la Ierusalim, însoţit de premierul Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

Papa, care se deplasa din Oraşul Vechi al Ierusalimului către Yad Vashem, memorialul victimelor Holocaustului, a făcut această oprire neprevăzută la o zi după o altă oprire neaşteptată în faţa Zidului de separare la Betleem, în Cisiordania.

Mai înainte, Suveranul Pontif s-a recules singur la ”Zidul Plângerii”, din Oraşul Vechi al Ierusalimului, unde a lăsat un mesaj în spaţiile goale dintre pietrele celui mai sfânt loc al iudaismului, cum au procedat predecesorii săi Ioan Paul al II-lea în 2000 şi Benedict al XVI-lea în 2009 şi cum fac de obicei evreii.

Potrivit radioului public, el ar fi scris în mesaj următoarele: ”Am venit aici pentru a mă ruga Domnului să facă să domnească pacea”.

Papa i-a îmbrăţişat apoi frăţeşte pe rabinul Abraham Skorka şi pe profesorul musulman Omar Abboud, amândoi prieteni apropiaţi argentinieni ai săi din Buenos Aires, care-l însoţesc pe Suveranul Pontif în pelerinajul său în Orientul Mijlociu.