Papa Francisc s-ar fi deghizat în timpul nopţii şi ar fi părăsit Vaticanul

Arhiepiscopul Konrad Krajewski a sugerat într-un interviu că Papa Francisc l-ar fi însoţit noaptea în plimbările sale prin Roma pentru a se întâlni cu oamenii străzii din capitala Italiei.

04 dec. 2013, 10:25
Papa Francisc s-ar fi deghizat în timpul nopţii şi ar fi părăsit Vaticanul

Arhiepiscopul a fost instruit de Papa Francisc să meargă în Roma pentru a se întâlni cu oamenii străzii, informează Russia Today.

„Tatăl Sfânt mi-a spus la început: ”, a povestit arhiepiscopul Konrad Krajewski. „Când îi spun , există riscul ca el să mă însoţească”, a precizat arhiepiscopul.

„Agenţii de pază elveţieni au confirmat că Papa a părăsit noaptea Vaticanul, îmbrăcat în preot obişnuit, pentru a se întâlni cu bărbaţi şi femei care locuiesc pe stradă” , a declarat o sursă citată de Huffington Post.

Arhiepiscopul primeşte numeroase scrisori de la Papa Francisc în fiecare dimineaţă în care liderul Bisericii Catolice îi transmite mesajele „Ştii ce ai de făcut”, „Du-te şi găseşte-i” sau „Du-te să vorbeşti cu ei”, relatează Huffington Post.

Oficialii Vaticanului au infirmat presupusele escapade ale Papei, limitându-se să declare doar că „povestea nu este adevărată”.

Citeşte şi L-a luat somnul rugându-se: Papa Francisc a adormit la rugăciunea de seară. Dumnezeu îl „înţelege”

Papa Francisc s-a remarcat încă de când a devenit liderul Bisericii Catolice prin acţiunile neconvenţionale.

La sfârşitul lunii noiembrie, Papa Francisc a făcut apel la o reformă complexă pentru revitalizarea Bisericii, care ar trebui să fie mai colegială şi să apere săracii, dar care să rămână implacabilă în anumite probleme, precum hirotonirea femeilor.

La începutul lui noiembrie, Papa a binecuvântat un bărbat desfigurat de o boală genetică. Suveranul pontif l-a sărutat şi l-a îmbrăţişat pe credincios, imaginile făcând înconjurul lumii.

Citeşte şi Declaraţia Papei Francisc care a uimit lumea