Papa Francisc se pregăteşte de o întâlnire cu Fidel Castro, la Havana

O întrevedere este posibilă între Papa Francisc și Fidel Castro în cursul vizitei Suveranului Pontif la Havana, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

15 sept. 2015, 15:32
Papa Francisc se pregăteşte de o întâlnire cu Fidel Castro, la Havana

‘O întrevedere cu Fidel Castro este probabilă, chiar dacă nu este înscrisă pentru moment pe agenda vizitei’ Papei, care se va afla în Cuba de sâmbătă până marți, a declarat părintele Lombardi, în cursul unei conferințe de presă.

În cursul vizitei sale la Vatican, în primăvară, președintele cubanez Raul Castro a exprimat dorința fratelui său Fidel de a-l întâlni pe Papă, a explicat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi Premieră în ultima jumătate de secol: Secretarul de Stat american l-a primit pe omologul său cubanez

Liderul revoluției cubaneze s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea în 1998 în cursul vizitei în Cuba efectuate de acesta. Și în cursul vizitei Papei Benedict al XVI-lea, în 2012, a avut loc o întrevedere cu Fidel Castro.

Pe de altă parte, părintele Lombardi a exclus posibilitatea unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin în cursul vizitei pe care Papa o va efectua la sediul ONU, o eventualitate care, în opinia lui, a circulat în media și care a apărut dintr-o neînțelegere.