Papa Francisc surprinde din nou: Află ce i-a spus LA TELEFON unui student

Jorge Mario Bergoglio îşi sună direct credincioşii, spre deosebire de fostul papă Joseph Ratzinger. Acest lucru conferă apelurilor telefonice o notă personală, dar mai ales reprezintă o încălcare a obiceiurilor.  

RomaniaTV.net
22 aug. 2013, 16:07
Papa Francisc surprinde din nou: Află ce i-a spus LA TELEFON unui student

Stefano Cabizza, de la o şcoală de inginerie din Padova (nord-est), i-a transmis o scrisoare Papei Francisc în urmă cu câteva zile printr-un cardinal. Însă el nu s-a aşteptat niciodată să audă acel „Alo, sunt Papa Francisc” şi să discute duminică la telefon cu acesta, scrie publicaţia veneţiană Il Gazzettino.

„Sunt Papa Francisc, ne putem tutui”, şi-a început Suveranul Pontif conversaţia cu studentul italian, în vârstă de 19 ani, care a rămas uimit de maniera în care a fost abordat de Papa Francisc.

Citeşte şi: Hit la Vatican. Ce cântec îi place Papei Francisc

„Am râs şi am glumit timp de opt minute. Mi-a spus că Isus şi apostolii săi se tutuiau. El mi-a cerut să mă rog mult pentru el. Mi-a dat binecuvântarea şi am simţit cum se naşte în mine o mare forţă”, a povestit Stefano, fără a dezvălui subiectul scrisorii sale adresate Papei.

Jorge Mario Bergoglio îşi sună direct credincioşii, spre deosebire de fostul papă Joseph Ratzinger. Acest lucru conferă apelurilor telefonice o notă personală, dar mai ales reprezintă o încălcare a obiceiurilor. De exemplu, recent, Papa Francisc i-a telefonat unui italian paralizat în urma unui accident de maşină, care şi-a pierdut fratele într-un atac armat, şi care îşi punea întrebări despre sensul vieţii sale, informează Agerpres.

Conform stilului său direct şi dorinţei sale de a fi în contact cu oamenii, Papei Francisc îi place să-şi sune prietenii din Argentina sau Italia, pe cei credincioşi însă şi pe cei necredincioşi. El sună de asemenea jurnalişti pe care i-a cunoscut personal în calitate de cardinal pentru a-i întreba despre o rudă bolnavă, rezultatul unui examen sau cu ocazia unei zile de naştere.