Papa Francisc a oficiat duminică prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru VIDEO

O nouă zi încărcată pentru Papa Francisc, care a oficiat primul său Angelus de la fereastra apartamentului său, cu deschidere către piaţa Sfântul Petru.

17 mart. 2013, 07:22
Papa Francisc a oficiat duminică prima sa slujbă Angelus în Piaţa Sfântul Petru VIDEO

După slujba oficiată duminică dimineaţa în biserica Sfânta Anna din Vatican, Papa Francisc a surprins lumea ieşind în stradă, alături de credincioşi, trecând peste protocol şi peste normele de siguranţă. Suveranul Pontif a salutat oamenii, unul câte unul – le-a strâns mâinile, i-a îmbrăţişat şi a pupat copilaşii.

La ora 13:00 (ora României), Papa a apărut pentru prima dată la balconul apartamentului său privat de la etajul al treilea al Palatului Apostolic, pentru a susţine primul său Angelus.

Papa Francisc a vorbit despre milă. „Un pic de milă face lumea mai puţin rece şi mai corectă. Avem nevoie să înţelegem mila Domnului„, a spus Papa duminică, în Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

Suveranul Pontif a avut un discurs informal, în care a povestit despre o carte scrisă de cardinalul Kasper. „Zilele acestea am citit o carte a cardinalului Kasper, un bun teolog. Este o carte despre milă, care mi-a făcut atât de bine…Dar să nu credeţi – a spus Papa zâmbind – că fac reclamă cărţilor cardinalilor mei. Nu e aşa”.

„Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ne ierte. Problema este că noi obosim să mai cerem iertare„, a mai spus Papa în timpul discursului său. „Nu trebuie să obosim niciodată, El este tatăl iubitor care iartă întotdeauna, care are milă pentru noi toţi”.

La sfârşit, Papa le-a urat credincioşilor o duminică frumoasă şi poftă bună.

Ca de obicei, imaginea Papei a fost difuzată pe ecrane gigant. În Piaţa San Pietro din Vatican au venit peste 150.000 de pelerini, pentru a asista la prima slujbă Angelus a Papei Francisc.

Slujba Angelus va cea de-a doua intervenţie publică a Papei Francisc în faţa credincioşilor de la alegerea sa ca Suveran Pontif miercuri seară.