Par fotografii, dar nu sunt! Imagini uluitoare realizate de un avocat, numai cu pixuri colorate

Dacă cineva îşi imaginează că ceea ce vede aici sunt fotografii, se înşeală. Sunt imagini din viaţa reală, reproduse de un adevărat artist care, în realitate, este avocat. Arta, pentru el, este doar un hobby.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 14:32

Când nu e la tribunal, Samuel Silva, un avocat portughez în vârstă de 29 de ani, se dedică artei. Cu câteva banale pixuri colorate ce se găsesc pe toate drumurile şi costă mai nimic, avocatul-artist crează opere de artă şi, oricât de greu pare de crezut, acestea nu sunt fotografii realizate cu aparatul de fotografiat, ci cu pixul.

Tabloidul britanic Daily Mail a dezvăluit câte ceva din fascinanta pasiune a juristului portughez, prezentând şi o galerie de „fotografii cu pixul” realizate de Silva.

 

De pildă, când s-a inspirat după fotografia realizată de rusoiaca Kristina Taraina şi a creat „Fata roşcată”, avocatul a folosit numai 6 pixuri în culori diferite. A terminat totul după 30 de ore.

Pentru a crea asemenea culori vibrante, ca în fotografii şi picturi, Silva „a încrucişat liniuţele” trasate cu pixul în „straturi”, dând astfel iluzia nuanţelor.

Pe pagina lui de web, „DeviantArt”, Silva scrie: „Sunt de profesie avocat, arta este pentru mine doar un hibby, chiar dacă, de multe ori, am nevoie chiar şi de 50 de ore ca să termin un desen”. Cel mai puţin, îi ia 5 ore ca să deseneze cu pixul o imagine.

El mai destăinuie că pasiunea lui s-a manifestat încă de când avea 2 ani. La şcoală, desenam cu pixul pe spatele caietelor, în timpul orelor (…) Pixul nu este însă singura mea unealtă. Mă descurc şi cu creta, creionul negru, creioanele colorate şi cu acuarelele şi vopselele în ulei”.

 

Despre tigrul din Sumatra pe care l-a reprodus cu pixul, Silva spune că i-a plăcut pentru că este „sălbatic”. „De-asta mi-a plăcut. Îmi doream dintotdeauna să desenez un tigru, îmi plac felinele. Cred că felinele mari nu ar trebui să stea în Grădina Zoologică”, mărturiseşte avocatul-artist.