Paracetamolul şi Novocalminul, din nou în farmacii. Producţia se va relua în regim de urgenţă la Antibiotice Iaşi

Reprezentanţii companiei Antibiotice Iaşi au anunţat că reiau producţia de Paracetamol şi Novocalmin, în regim de urgenţă. Decizia a fost luată pentru a susţine sistemul de sănătate românesc în perioada pandemiei de coronavirus.  

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 14:36
Paracetamolul şi Novocalminul, din nou în farmacii. Producţia se va relua în regim de urgenţă la Antibiotice Iaşi
Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor două produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (alternativă terapeutică pentru Paracetamol) au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID-19.

Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români„, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Medicamente lipsă de pe piaţa din România. Orban: Dacă nu se rezolvă, conducerea ANMDM va trebui să plece

Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic sunt analgezice şi antipiretice, cu efect de ameliorare a durerii şi de reducere a temperaturii corpului în caz de febră. Metamizolul sodic se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală şi este recomandat atât în durere cât şi în combaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.