Paradă fastuoasă la Londra, de ziua reginei

Mii de oameni s-au strâns în capitala britanică, pentru a vedea celebra defilare militară organizată cu ocazia zilei oficiale de naştere a reginei Elizabeth II. Evenimentul a fost sărbătorit la aproape două luni după ziua reală de naştere a monarhului britanic.

RomaniaTV.net
15 iun. 2013, 16:02

Peste 1.000 de soldaţi au luat parte la parada tradiţională organizată în onoarea suveranei, acum în vârstă de 87 de ani.

Ceremoniile, pregătite cu luni înainte, nu au fost lipsite însă de incidente. Un militar a leşinat înainte de începerea defilării.

Parada a fost urmărită de aproape toţi membrii familiei regale. Pentru ducesa de Cambridge a fost ultima apariţie publică înainte de a naşte, luna viitoare.

Kate a venit cu trăsura, împreună cu soacra sa, Camilla, şi cu prinţul Harry. Îmbrăcată cu un pardesiu roz pal semnat Alexander McQueen şi cu o pălărie asortată, ea a salutat zâmbitoare mulţimile.

Marele absent a fost, însă, prinţul Philip, soţul reginei. El este internat de mai mult de o săptămână în spital, pentru investigaţii. Astfel, Elizabeth II a fost însoţită de vărul ei, ducele de Kent.

Tradiţia cere ca în această zi regina să decoreze mai multe personalităţi, pentru activitatea în mai multe domenii. Anul acesta, vedete au fost cântăreaţa Adele şi actorul Rowan Atkinson, adică Mr. Bean.

Deşi regina s-a născut pe 21 aprilie, a devenit tradiţie ca ziua sa să fie serbată vara, când vremea nu este atât de imprevizibilă.