Paradă impresionantă la Moscova, de Ziua Victoriei VIDEO

Rusia a scos în stradă 10.000 de militari, precum şi 200 de vehicule, elicoptere şi avioane de luptă. Parada este, ca în ficare an, una impresionantă

RomaniaTV.net
09 mai 2016, 09:14
Paradă impresionantă la Moscova, de Ziua Victoriei VIDEO

Parada a început după ce, în celebra Piaţă Roşie, a ajuns ministrul Apărării, Serghei Şoigu, iar preşedintele Vladimir Putin s-a adresat soldaţilor, înainte de grandioasa defilare.

Mii de militari s-au pregătit pentru parada de Ziua Victoriei, dar şi 135 de vehicule militare. De asemenea, 71 de aparate de zbor, menite să marcheze tot atâţia ani de la victoria ruşilor asupra naziştilor, vor fi ridicate în aer.

Pentru prima oară, la paradă vor participa militari de la Forţele Spaţiale şi din nou-înfiinţata Gardă Naţională. De asemenea, este prima paradă la care defilează şi femeile din armata rusă, toate absolvente ale Universităţii Militare din Moscova.

Chiar dacă mai modestă, parada militară de la Moscova de anul acesta este o clară demonstraţie de forţă, în contextul în care relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite sunt în continuare în impas.