Paradă inedită de 1 decembrie într-o comună din Olt. Tunul făcut din cazanul de ţuică a făcut senzaţie. Sătenii şi-au făcut cruce când l-au văzut

Sătenii din comuna Optaşi, judeţul Olt, au avut parte de o surpriză de proporţii de 1 decembrie. De Ziua Naţională, primarul s-a gândit să organizeze o paradă asemănătoare cu cea de la Bucureşti.

02 dec. 2021, 16:55
Paradă inedită de 1 decembrie într-o comună din Olt. Tunul făcut din cazanul de ţuică a făcut senzaţie. Sătenii şi-au făcut cruce când l-au văzut

Paradă inedită de 1 decembrie într-o comună din Olt. Pe uliţele din comuna Optaşi au defilat căruţe, ATV-uri şi chiar un tun făcut din ţeava unui cazan de ţuică. Oamenii au fost surprinşi de ceea ce vad, unii şi-au făcut chiar şi cruce.

Paradă inedită de 1 decembrie în Olt

De Ziua Naţională a României, sătenii din Optaşi au confecţionat un tun din ţeava unui cazan de ţuică, l-au urcat într-o dubiţă pe care au vopsit-o în verde şi au defilat prin toată comună. Alaiul a fost format din călăreţi, căruţe şi ATV-uri. Ideea a fost a primarului, care şi-a dorit întotdeauna să organizeze o paradă asemănătoare cu cea din Bucureşti.

Citeşte şi Scenă de tot râsul. Un jandarm încearcă fără succes să se urce pe cal, la parada de 1 Decembrie VIDEO

„Am tot văzut pe la Bucureşti cum sunt paradele astea şi am zis ia să fac şi eu aici, ce, numai la Capitală se poate aşa ceva? Nu am eu elicopter şi altă tehnică militară, dar am improvizat ceva şi uite ce a ieşit”, spune Marin Scurtu, primarul din Optaşi Măgura, potrivit Gândul.ro.

Momentul cel mai spectaculos a fost atunci când tot alaiul a defilat chiar prin faţa turnului Eiffel din Paris. Este vorba despre satul Paris care aparţine de comuna Optaşi.

Primarul a fost atât de mândru de parada de anul acesta, încât promite că va continua tradiţia şi în anii următori.

Profitând de rezonanţa numelui localităţii – Optaşi (8 aşi), primarul a instalat la intrarea pe uliţa principală, la intersecţia cu drumul naţional DN 65 ce leagă Slatina de Piteşti, un totem imens cu cifra 8 în vârf şi opt cărţi de joc, aşi, la bază.

 

„Păi localitatea mea se numeşte ‘Opt-Aşi’! Nu? Păi dacă se numeşte localitatea aşa, este simplu de înţeles că optul este opt, iar cărţile de joc vin în continuare: Deci, 8 Aşi! L-am amplasat cam de o jumătate de an”, a declarat primarul.

Cărţile de joc de la intrarea în Optaşi şi Turnul Eiffel din fier forjat au costat 55.000 de lei.

Citește și Parada de 1 decembrie de la Cluj, un dezastru. Cum şi-au bătut joc jandarmii de Ziua Naţională. Imagini scandaloase

Parade de la Cluj, un dezastru. Jandarmeria Română își cere scuye public

Jandarmeria Română își cere scuze public după ce plutonul de defilare a stricat parada de 1 decembrie, în Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria.

De asemenea, în plan intern, Jandarmeria Română va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

Imaginile postate pe rețele sociale arată că plutonul de defilare al Jandarmeriei este total nesincronizat.