PARADOX. A cotizat 43 de ani la CAS, dar medicii de la Fundeni au refuzat să îl opereze

A cotizat 43 de ani la CAS, însă când a ajuns la cuţit a fost nevoit să-şi plătească operaţia. Este drama unui bărbat de 63 de ani din Vâlcea care acum caută cu disperare o instanţă care să-i dea dreptate şi să-şi recupereze banii.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 12:19
PARADOX. A cotizat 43 de ani la CAS, dar medicii de la Fundeni au refuzat să îl opereze

Valeriu Dobre are 63 de ani şi a fost diagnosticat cu cancer de prostată anul trecut. Medicii de la Institutul Fundeni au refuzat să-l opereze, spunându-i că şansele de supravieţuire în timpul intervenţiei sunt minime.

„Eram supraponderal şi au spus că nici ei nu garantează”, a declarat Valeriu Dobre, asigurat.

Pentru a-i salva viaţa, familia a decis să-l ducă la o clinică privată din Cluj. Acolo, au plătit 5.300 de euro pentru operaţie. „Mă revoltă că am plătit şi am cotizat 48 de ani şi când am avut acest necaz nu am putut să fiu tratat în sistemul medical de stat. Am fost nevoit să caut în sistem privat. Banii i-am împrumutat, nu am avut bani. Eu sunt dator la ora actuală”, a declarat bărbatul.

A bătut atât la uşa Casei de Asigurări de Sănătatea Vâlcea, cât şi la Casa Naţională de Sănătate. Peste tot i s-a spus că serviciile din sistemul privat nu pot fi decontate.

„Casa de asigurări de sănătate şi actualul sistem de asigurări de sănătate nu poate să deconteze pacientului niciun ban”, a declarat Constantin Pleşoianu, director mediacl CAS Vâlcea.

Supărat pe sistemul asigurărilor de sănătatea la care a cotizat mai bine de 40 de ani bolnavul a dat CAS în judecată. El vrea cu orice preţ să îşi recupereze banii cheltuiţi pe tratament în clinca privată. Procesul bate însă, pasul pe loc. Magistraţii nu au stabilit de competenţa cărei instanţe ţine judecarea unui astfel de caz, iar procesul se afă acum pe rolul judecătoriei Râmnicu Vâlcea.