Paralizat la vârsta de doi ani, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit de 15 ori. Părinții micuțului sunt disperați

Un copil de doi ani din Marea Britanie a rămas paralizat de la talie în jos din cauza medicilor care i-au pus diagnosticul greșit.

02 sept. 2022, 20:18
Paralizat la vârsta de doi ani, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit de 15 ori. Părinții micuțului sunt disperați

Diagnosticul greșit care a lăsat paralizat un copil de doi ani

Părinții lui Ollie Knowles acuză doctorii că i-au distrus viața micuțului după ce i-au greșit diagnosticul de mai  multe ori. Conform spuselor acestora, medicii au ignorat durerile pe care cel mic le avea și le-au pus pe seama colicilor sau a unor probleme cu digestia. Până ca diagnosticul corect al copilului să fie pus, medicii au greșit de 15 ori afecțiunea acestuia, cauză care a dus la agravarea situației. Familia copilului avea să afle mai târziu că are o tumoare care a crescut atât de mult încât a ajuns la coloana vertebrală.

Mama copilului a insistat timp de mai multe luni, la diferiți medici, ca băiețelul să fie supus unor teste mai amănunțite, fiind convinsă că durerile mari pe care acesta le are nu sunt provocate de colici.

Citește și: El mănâncă 100 de ouă zilnic! Motivul pentru care a ales această dietă: „Nu e uşor!”

Părinții cred că situația putea fi evitată

După ce cancerul s-a răspândit spre coloană, băiețelul a rămas paralizat de la talie în jos, situație care, din punctul de vedere al părinților, putea fi evitată dacă medicii descopereau la timp de ce suferă copilul. Ollie nu a putut fi operat deoarece doctorii au exclus ca o intervenție chirurgicală să aibă loc în timpul pandemiei de COVID-19, spunând că durerile micuțului sunt cauzate de constipație, când, de fapt, tumoarea îi apăsa pe stomac.

Recent copilul a fost diagnosticat cu neuroblastom, o formă de cancer comună la copii. În stomacul copilului a fost găsită o tumoare de mărimea unui măr, iar acum micuțul urmează ședințe de chimioterapie la Spitalul de Copii din Manchester.

Ctește și: Povestea unei croitorese românce din Elveţia. Ce salariu câştigă: „Nu trăiești cu banii ăştia, supraviețuiești.  Este chiar rușinos!