Parcările publice din Sectorul 4 au trecut în regim de tarifare de luni. Cum poţi plăti locul de parcare prin aplicaţia AmParcat

Parcările publice din zona Galbena de pe bulevardele din Sectorul 4 au intrat de luni în regim de tarifare. Prin AmParcat puteţi plăti pentru parcarea publică din Sectorul 4, la fel de uşor ca în restul Bucureştiului, Oradea şi Focşani.

24 aug. 2021, 12:34
Parcările publice din Sectorul 4 au trecut în regim de tarifare de luni. Cum poţi plăti locul de parcare prin aplicaţia AmParcat

Locuitorii Sectorului 4 pot plăti taxa pentru locurile de parcare ocupate prin aplicaţia AmParcat.

Amparcat este cea mai nouă aplicaţie care oferă utilizatorilor servicii extrem de utile în aglomerările urbane, respectiv găsirea unui loc de parcare şi plata acestuia în cel mai simplu mod posibil, direct de pe telefon.

AmParcat este deja disponibilă în Bucureşti şi Oradea, iar de curând a fost implementată şi în Focşani.

Odata instalată pe telefon de pe site-ul Amparcat.ro sau din Googleplay ori Appstore aplicaţia îţi găseşte automat parcarea în care te afli, îţi selecteaza automat tariful orar şi îţi permite plata prin apăsarea unui singur buton.

Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcția de Mobilitate Urbană, au intra în regim de tarifare, începând de luni.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spațiile de parcare de pe bulevarde au fost reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locații în care fluxul de mașini este unul redus.

Toate parcările sus menționate, existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

Trebuie menționat faptul că șoferii vor fi informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 4, la vânătoare de maşini parcate neregulamentar. Ce păţesc bucureştenii care îşi lasă autoturismele pe trotuare

Plata parcării în zona galbenă se poate face foarte uşor prin aplicaţia AmParcat.


loading...