Parchetul European al lui Kovesi nu este funcţional din cauza Maltei. Anunţul făcut de fosta şefă a DNA

Operaţionalizarea Parchetului European (EPPO) întârzie, întrucât Malta nu a propus niciun candidat eligibil, a declarat într-un interviu pentru Euronews şefa acestei noi instituţii europene, Laura Codruţa Kovesi.

04 iul. 2020, 18:31
Parchetul European al lui Kovesi nu este funcţional din cauza Maltei. Anunţul făcut de fosta şefă a DNA

”Din luna decembrie, întregul proces este amânat”, a deplâns Laura Codruţa Kovesi situaţia Parchetului European.

Odată operaţional, Parchetul European va avea ca atribuţii investigarea şi angajarea urmăririi în justiţie pentru fraude legate de bugetul UE. Criticile împotriva acestui organism nu vor lipsi, dar Laura Codruţa Kovesi se pregăteşte pentru această situaţie. Echipa sa nu va investiga afaceri mărunte, notează Euronews.

Citeşte şi Laura Codruţa Kovesi, la aproape un an de când e procuror-şef european: „Tot timpul mi-e dor de DNA, mi-e dor de România”

Parchetul ”va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie, sau persoane care dispun de puternice mijloace financiare. Vorbim despre infracţionalitatea legată de TVA cu prejudicii mai mari de 10 milioane de euro. Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte. Mă aştept la atacuri împotriva instituţiei şi împotriva procurorilor”, a subliniat şefa EPPO.


loading...