Parchetul General a preluat cazul exploziei din Arad. Cercetările vizează infracţiunea de omor

Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei mașinii omului de afaceri din Arad, Ioan Crișan, informează, sâmbătă seara, instituția. Poliţia are un cerc de suspecţi.

29 mai 2021, 22:09
Parchetul General a preluat cazul exploziei din Arad. Cercetările vizează infracţiunea de omor

Parchetul General, de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), a preluat cazul exploziei maşinii din municipiul Arad în urma căreia un bărbat a decedat, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Parchetul General – Secţia de urmărire penală şi criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de sâmbătă.

Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI. Update: există un cerc de suspecţi VIDEO

„Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, se precizează în comunicatul de presă.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat, pentru Romania Tv , surse din rândul anchetatorilor.

Maşina omului de afaceri ar fi explodat când el a vrut să plece.

Conform surselor, sunt audiate în prezent persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia, în condiţiile în care suflul a spart mai multe ferestre ale blocului la parterul căruia se află supermarketul, fără a exista alte persoane rănite.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

O maşină a explodat în Arad. Victima, tatăl Laurei Bîlcea, Ioan Crişan, a murit. Se ia în calcul un ASASINAT CU BOMBĂ

Cerc vicios de suspecți, întocmit de poliție, în cazul exploziei de la Arad. „Toate persoanele bănuite vor fi audiate”

Polițiștii au depistat un cerc vicios de suspecți în cazul exploziei mașinii din Arad. Aceștia au analizat imaginile de pe camerele de luat vederi din zona în care a avut loc explozia și au prelevat probe, conform purtătorului de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

„Toate personele care ar putea avea legătură cu acest tragic eveniment vor fi audiate. Vorbim despre martori oculari care au asistat la explozie”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

„Din datele pe care le am în acest moment, colegii au întocmit un cerc de persoane bănuite în această cauză”, a adăugat Georgian Drăgan.

Pe de altă parte, presa locală avansează ipoteza că asasinatul ar avea legătură cu confiscarea un TIR cu ţigări de contrabandă.