Pare ireal ce conțin produsele de la Luca. Cei mai mulți români sunt clienții simigeriei chiar dacă nu știu acest aspect

Dacă ești un adept al covrigilor, cu precădere cei de la celebra patiserie Luca, este esențial să fii la curent cu conținutul lor! Patiseriile sunt omniprezente în București și se bucură de o popularitate uriașă în rândul clienților. Există numeroși oameni care au savurat cel puțin o dată covrigi de la Luca în cursul vieții lor.

03 sept. 2023, 12:24
Pare ireal ce conțin produsele de la Luca. Cei mai mulți români sunt clienții simigeriei chiar dacă nu știu acest aspect
Pare ireal ce conțin produsele de la Luca. Cei mai mulți români sunt clienții simigeriei chiar dacă nu știu acest aspect

Românii manifestă o preferință, deja cunoscută, pentru produsele de patiserie, ceea ce duce la răspândirea covrigăriilor și simigeriilor la toate colțurile străzilor. Pentru cei care nu au timp să ia micul dejun acasă, opțiunile dimineața sunt fie un covrig, fie o merdenea sau un croissant proaspăt de la Luca, unul dintre cele mai mari lanțuri de patiserie din țară.

Citește și: Isabela, o fată iubită de toată lumea, s-a stins tragic după ce s-a înecat cu un covrig. Femeia, care locuia în Genova,a fost înmormântată în orașul său natal, Buzău

Simigeriile Luca, la fel ca și cele din rețelele Matei, Petru și Gigi, au devenit francize de mare succes. Aceste patiserii au numeroase locații în București și în alte orașe din țară, uneori chiar în proximitate una față de cealaltă. Cu toate că oferă produse similare, toate atrag o clientele numerosă, în special dimineața.

Mulți români care trec peste micul dejun din cauza agendei aglomerate la serviciu preferă să înceapă ziua cu un produs de patiserie. Fie că aleg un croissant simplu sau unul cu ciocolată, un covrig obișnuit, o merdenea sau specialități umplute cu fructe sau cremvurști, produsele de la Luca îi încântă pe clienți nu numai prin mirosul lor atrăgător, ci și prin gustul și aspectul lor apetisant.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce conține un simplu croissant de la Luca, iată răspunsul! Acest croissant cu unt, așa cum este denumit, conține o cantitate redusă de unt în compoziție, acest ingredient fiind înlocuit cu grăsimi vegetale în proporții foarte mari. Potrivit informațiilor de pe site-ul celor de la Luca, cornul simplu conține următoarele ingrediente:

Faină de grâu, amestec de grăsimi ^25% (grăsimi și uleiuri vegetale nehidrogenate (palmier, nucă de cocos), apă, concentrat unt (lapte) 2%, emulgator (mono și digliceride ale acizilor grași), sare, arome naturale, regulator de aciditate (acid citric), colorant (caroteni), apă, drojdie, zahăr, ouă, sare, gluten, agenți de tratare a făinii (alfa-amilaze, hemicelulaze, acid ascorbic). Poate conține urme de: semințe de susan, soia, nuci.

Câte calorii are un croissant de la Luca

În ceea ce privește valorile nutritionale, lucrurile stau în felul următor:

VALOARE MEDIE 100g / Produs(55g)

  • VALOARE ENERGETICĂ Kj 1552,0 / 853,6
  • VALOARE ENERGETICĂ Kcal 371,0 / 204,1
  • GRĂSIMI 18,0 / 9,9 DIN CARE ACIZI GRAȘI SATURAȚI 9,9 / 5,4
  • GLUCIDE 43,0 / 23,7 DIN CARE ZAHARURI 12,0 / 6,6
  • FIBRE 2,5 / 1,4
  • PROTEINE 7,4 / 4,1
  • SARE 1,2 / 0,7

Poți să presupui că dacă optezi pentru un covrig, unul dintre cele mai obișnuite produse de patiserie, nu ai motive de îngrijorare. Cu toate acestea, covrigii cu mac, susan sau semințe pot conține ingrediente care prezintă potențiale aspecte problematice. În cazul covrigilor umpluți cu diverse arome, lista de ingrediente devine chiar mai extinsă. Conform informațiilor disponibile pe site-ul Luca, un covrig cuprinde următoarele componente:

aluat 100 g (faina albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare, semințe de floarea soarelui/susan/mac.

Citește și: Câte calorii conține un simplu covrig cu sare. „Micul dejun al campionilor” care lărgește dimensiunea șoldurilor