Părerile seismologilor pentru anul 2014: Vine sau nu cutremurul MARE în România

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că în România "un cutremur major este posibil să se întâmple în 2040 sau spre sfârşitul secolului". De altfel, şi directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Potrivit site-ului world-earthquakes.com, în perioada 2012-2016, Romania ar putea fi lovita de un cutremur major.  

RomaniaTV.net
10 sept. 2014, 19:59
Părerile seismologilor pentru anul 2014: Vine sau nu cutremurul MARE în România

Deşi de la începutul anului s-au înregistrat în zona Vrancea peste 80 de cutremure, unele cu o intensitate mai mare de patru pe Richter, profesorul Gheorghe Mărmureanu susţine că un cutremur foarte mare nu este posibil în perioada imediat următoare.

„Un cutremur de mare adâncime nu are această vârstă de 37 de ani. Este vorba de 64 de ani, 102 ani sau cine ştie, 200 de ani. Este o variantă a unui cutremur foarte puternic către sfârşitul secolului, dar poate să fie şi la 64 de ani. Asta înseamnă 2040 – 2060″, a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, potrivit adevarul.ro.

Vezi LISTA CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC din Bucureşti actualizată pe 15 mai 2014.

Pe de altă parte, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că adevărata descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, şi, drept urmare, nu putem sta liniştiţi.

În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate„, a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

Vezi şi HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

Cu toate acestea, un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian.

„Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave”, a mai precizat director ştiinţific al INFP.

Citeşte şi: MIRCEA RADULIAN: Bucureştiul va avea REALE probleme la un CUTREMUR mare. LISTA CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.
 
Astrologii par să dea dreptate acestor statistici.
 
Marele cutremur va zgudui România anul viitor, susţine astrologul Mariana Cojocaru. Aceasta a precizat, la România TV, că există şanse mari ca un cutremur cu o magnitudine de peste 7 să zguduie ţara noastră.
 
„Următorul cutremur care va veni la noi şi care va fi semnificativ ca şi încărcătură pe scara Richter seamănă foarte mult cu cel din ’77, când a fost tot pe anul Şarpelui. În Berbec avem Marte. Cele două cutremure au avut ori karmă negativă cu Lună Neagră în Berbec ori karmă negativă cu Chiron care este lecţia de viaţă, semn că la anul, această axă de destin va intra în Berbec cu karmă negativă şi în Balanţă. Ne-am tot învârtit pe structura aceasta. Şi anul viitor şi celălalt an până spre vară, toamnă, au aspecte de genul acesta”, a declarat, la România TV, astrologul Mariana Cojocaru.

 

 

loading...