Părintele Bartolomeu de la Muntele Athos, despre antivaccinişti: „În jurul nostru miroase a moarte, dar ei nu o văd”

Părintele Bartolomeu, stareţul Mănăstirii Esfigmenu de la Muntele Athos, atrage atenţia celor care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului precizândă că "în jurul nostru miroase a moarte, dar ei nu o văd".

09 nov. 2021, 13:53
Părintele Bartolomeu de la Muntele Athos, despre antivaccinişti: „În jurul nostru miroase a moarte, dar ei nu o văd”

Părintele Bartolomeu de la Muntele Athos a condamnat fanatismul din jurul pandemiei şi al vaccinului, precizând că problema a devenit acum una duhovnicească, nu medicală.

Părintele Bartolomeu de la Muntele Athos: În jurul nostru miroase a moarte

Stareţul Mănăstirii Esfigmenu confirmă că există voci ale negaţioniştilor la Sfântul Munte care îi induc în eroare pe călugări.

”Într-adevăr, există voci ale negaţioniştilor la Sfântul Munte care îi induc în eroare pe călugări şi lumea. Aceste voci sunt izolate.

Nu e posibil ca atunci când unii au un anumit mod de exprimare să întineze lupta celorlalţi. Domină un fanatism în rândul unor oameni care arată că problema nu este doar una medicală, ci a devenit una duhovnicească.

Acest fanatism, această furie, aceste blesteme denotă fanatism, un spirit total contrar creştinismului. În jurul nostru miroase a moarte, dar ei nu o văd, nu vor să o vadă şi induc şi lumea în eroare”, a spus stareţul Mănăstirii Esfigmenu, Bartolomeu, potrivit antena3.ro.

Citeşte şi Părintele Gherasim de la Muntele Athos a murit după o suferinţă îndelungată

În prezent, 50 de persoane sunt infectate cu covid-19 la  La sfârşitul lunii octombrie, Muntele Athos era regiunea cu cele mai multe cazuri în raport cu populaţia, fiind înregistrate 8 cazuri, echivalent a 441,74 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Reamintim că Atanasie Prodromitul spunea în septembrie că informaţia apărută în presa din România despre focarul de COVID-19 este falsă

”Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informaţii despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinaţi de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din ţară şi nu numai, ne contactează îngrijoraţi, iar unii îşi anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ţinem să-i liniştim şi să le mulţumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această ştire este una falsă. Toţi monarhii români cu care ne-am consultat dar şi cei de alte naţionalităţi au afirmat că nimeni nu este bolnav de Covid-19, nimeni nu se află la terapie intensivă şi nimeni nu a decedat.”, scria stareţul Atanasie Prodromitul pe un site din Grecia.

Citeşte şi Schitul Românesc Prodromu infirmă existenţa unui focar de Covid în Muntele Athos