Părintele Calistrat aruncă bomba despre scopul nașterii de copii: ”Dacă ar fi să ne înmulțim zootehnic, nu am făcut nimic în plus”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstriea Vlădiceni din Iași a abordat zilele trecute un subiect extrem de sensibil care ar trebui să îi pună pe gânduri pe majoritatea părinților ce au copii, dar și a tinerilor care vor să aducă pe lume cât mai mulți prunci.

09 mart. 2024, 10:30
Părintele Calistrat aruncă bomba despre scopul nașterii de copii: ”Dacă ar fi să ne înmulțim zootehnic, nu am făcut nimic în plus”
Părintele Calistrat aruncă bomba despre scopul nașterii de copii

Părintele Calistrat aruncă bomba despre scopul nașterii de copii. Duhovnicul a readus în discuție subiectul copiilor născuți sub Taina căsătoriei și a celor născuți din părinți care trăiesc din concubinaj.

Citește și Părintele Calistrat pune punctul pe i. Cât costă în realitate o nuntă și câți bani se lasă la biserică: „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?”

Părintele Calistrat aruncă bomba despre scopul nașterii de copii

”Dacă noi am atins ziua nunții noastre în calitate de feciorie, deja am respectat unul dintre conceptele Maicii Domnului. Dacă femeia rămâne femeia unui singur bărbat și se căsătorește cu el, nu a intrat curată în biserică, dar cel puțin a intrat în rânduială, sub lege și sub har. Din clipa aceea ea poate naște copii, deoarece sunt copii legitimi. Așa se numesc, fii legitimi.

O să mă întrebați, dar cum nu sunt legitimi? Nu sunt ai mei și ai soțului? Da, dar sunt în concubinaj, nu sunt sub Taina nunții. Pruncii sunt zămisliți în nenuntă și ce se întîmplă? Le lipsește acea lucrare a harului și binecuvântare care se pune într-un punct binecuvântat și anume la nuntă”, a declarat părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni pentru BZI.

Mai mult, duhovnicul a dezvăluit că Biserica nu îi obligă pe oameni să facă copii și îi îndeamnă pe români să facă câți prunci cred de cuviință că pot crește.

De asemnea, preotul a ținut să precizeze și care este scopul aducerii pe lume a pruncilor.

Dacă ar fi să ne îmnumlțim zootehnic, am făcut liceul agricol nu îl folosesc în sens de jignire, că mai aund unii preoți: fă copii, fă copii, fă copii. Nu! Biserica nu te obligă să faci copii, nici să îi chinui, nici să ai o hoardă și să îi mâni cu miciul din urmă. Dacă poți crește doi, faci doi, dacă poți să crești trei, faci trei, dacă poți să crești patru, faci patu, dacă poți să crești cinci, faci cinci. eu am mama care e la al șaptelea copil și am întrebat-o: Mai poți? Părinte e greu, dar îmi sunt dragi, m-am învățat cu ei și ei se cresc unul pe altul, eu doar le fac de mâncare, îi spăl, le calc și am grijă de ei. Cel mai mare îl ține pe cel mai mic și se ajută între ei.

Nu are nimeni nimic împotrivă, dar noi trebuie să ne uităm și la ce? La calitatea produsului finit. Adică noi dacă am făcut 10 copii și șase sau șapte au ajuns delicvenți nu am făcut nimic în plus. Deci, nu ăsta este scopul, scopul este ca atunci când un copil s-a născut pe lume să vină cu darul și talentul lui ca societatea să poată să se bucure de existența lui. Bine, o mama că sunt buni, sunt răi, ea îi iubește și îi tolerează pe toți”, a mai spus părintele Calistrat.

Citește și Părintele Calistrat îi învaţă pe credincioşi ce cuvinte trebuie să rostească atunci când au un necaz