Părintele Calistrat Chifan, despre buletinele cu cip: „Dracul nu poate fi nici cip, nici calculator, nici telefon, nici televizor” VIDEO

Părintele Calistrat este de părere că buletinele cu cip, pașapoartele biometrice și cardul de sănătate sunt realizate pentru a crea teama de sistem, ca omul să stea cât mai cuminte, cât mai supus.

16 ian. 2023, 23:29
Părintele Calistrat Chifan, despre buletinele cu cip: „Dracul nu poate fi nici cip, nici calculator, nici telefon, nici televizor” VIDEO

Părintele Calistrat spune că că dracul nu poate fi nici cip, nici calculator, nici telefon, nici televizor. Vorbele de duh al prelatului vin după ce România va trece la buletine cu cip din acest an. Cărţile de identitate electronice vor fi emise în toată țara până la finalul anului și vor fi gratuite. Din 2030, oricine vrea să iasă din țară va trebui să aibă un astfel de document sau pașaport. Proiectul a fost scos în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie aprobat de Guvern.

Părintele Calistrat, sfaturi pentru părinți despre educația copiilor: „Învață-l Tatăl Nostru. Nu-i băga prostii în cap, să îi pui titulatura de „geniu”. Geniile le alege Dumnezeu”

Frica de tehnologie sau tehnofobia face parte din lista celor mai noi temeri, care îngrozește numeroși oameni. Odată cu avansul tehologic, multe persoane încep să se confrunte cu atacuri de panică și, respectiv, anxietate, având manifestări dintre cele mai diverse: neliniște constantă, dificultăți de concentrare, tipare de gândire negativă, nervozitate, oboseală frecventă și o stare generală de slăbiciune. Din păcate, tehnologia evoluază mai repede decât omul, iar singura soluție este expunerea constantă la situații și elemente bazate pe tehnologie, pentru ca frica să se amelioreze.

Părintele Calistrat Chifan: „Este o utopie dusă la modul fals de a arăta omului că a atins limitele nevăzutului cu ajutorul lucrurilor văzute”

Părintele Calistrat explică oamenilor că tehnologia poate fi văzută dintr-o perspectivă negativă, doar dacă este folosită incorect. Îndrăgitul duhovnic consideră că dracul nu poate fi nici cip, nici calculator, nici telefon, nici televizor, pentru că adevărul divin, care vine din conștiința noastră, nu poate fi atins de lucruri pământești.

Părintele Calistrat Chifan prezintă adevărata semnificație a cuvântului țăran: „Nu înseamnă să fii prost, analfabet și mediocru!”
„Este o utopie dusă la modul fals de a arăta omului că a atins limitele nevăzutului cu ajutorul lucrurilor văzute. Dracul nu poate fi nici cip, nici calculator, nici telefon, nici televizor. Pot fi acestea o unealtă a lui, în slujba lui, dacă le folosești prost. Dar tu ca să îl determini pe om să se închine șa televizor ca la diavol sau ca la Dumnezeu sau să încerci să îl manipulezi, nu o să ai cum. De ce? Pentru că adevărul lăuntric din om, adevărul acela divin, care vine din conștiința noastră, din sufletul nostru, care e nemuritor și de natură divină. Ăla nu poate fi atins de lucruri pământești. Aici am și în momentul de față o luptă acerbă cu cei care încearcă să vorbească de îndosarierea biometrică, de cipuire, de buletinele cu cip, de pașapoartele biometrice, de cardul de sănătate. Da, astea sunt făcute pentru controlul populației, evident, dar de ce sunt făcute?”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Sunt făcute să bage frica sau să creeze teama aia de sistem”

Părintele Calistrat este de părere că buletinele cu cip, pașapoartele biometrice și cardul de sănătate sunt realizate pentru a crea teama de sistem, ca omul să stea cât mai cuminte, cât mai supus. În ciuda acestui fapt, omul nu poate fi niciodată controlat în mod absolut, pentru că dacă nu are nimic de ascuns, adevărul îl eliberează.

„Sunt făcute, pe de o parte, să bage frica sau să creeze teama aia de sistem, ca omul să stea cât mai cuminte, cât mai docil și mai supus și mai cu cerbicia în pământ, dar sub nicio formă să ai tu un control total asupra unui om absolut niciodată. De ce? Dacă tu nu ai nimic de ascuns, adevărul te face liber. Când te temi de un cip, că ești umărit sau de un telefon, că ești ascultat sau că ești urmărit sau că ești filmat de camerele de vedere, înseamnă că tu nu ești în adevăr, că ești în minciună. De ce să mă tem, ce am eu cu camera aia? E treaba ei. Ce o să vadă? Că fac pipi, că mă culc, că mă scarpin, că mănânc, că dorm, că mă închin, că stau în genunchi, câte linguri duc la gură de mâncare? Ce să vadă? Da, este valabilă magnaților lumii, politicienilor lumii, miliardarilor lumii, poate care spală bani sau fac mânării. Da, ei trebuie să își pună problema asta de monitorizare.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.