Părintele Cleopa, despre greşeala pe care o fac toţi credincioşii în biserică

Parintele Cleopa, considerat unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Bisericii Ortodoxe române, ne învață cum trebuie să ne rugăm în biserică. El spune care este greșeala pe care o fac toți credincioșii.

12 oct. 2017, 17:31
Părintele Cleopa, despre greşeala pe care o fac toţi credincioşii în biserică

În cartea lăsată credincioșilor „Ne vorbește Părintele Celopa”, el a lăsat câteva reguli de care toată lumea trebuie să țină cont atunci când merge la biserică.

„Bărbații în biserică trebuie să stea în partea dreaptă, iar femeile în partea stângă.”, este una dintre regulile de care credincioșii nu țin cont.

Mai spune că atunci când mergi la biserică e bine sa duci un dar din casa ta: ” Măcar o lumânărică, măcar un bănuț, o prescură, un pahar cu vin, ce poți. Că prin acel mic dar pe care-l duci tu la biserică se binecuvantează toată averea ta, căci îl dai jertfa lui Dumnezeu”.

Un mare păcat e să vorbești în biserică, spune preotul, dar și să ieși înainte de terminarea slujbei.

O greșeală pe care o fac toți credincioșii, fără să știe, este felul în care se închină la icoane.

„Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutați sfinții pe față, că-i păcat. Nu-i voie. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele, dacă este pictat pe jumătate, îl săruți la partea de jos.”, explică duhovnicul.

Sursa: stirilekanald.ro