Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”

Părintele Constantin Necula poartă, de ceva vreme, o cruce cu totul deosebită în jurul gâtului. Îţi ia ochii prin frumuseţea lucrăturii, iar povestea din spatele ei este cutremurătoare şi fascinantă.

06 dec. 2021, 11:20
Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”

Părintele Constantin Necula a povestit că respectiva cruce este un ordin omagial care vorbeşte despre povestea tulburătoare a unui tată care şi-a pierdut fiica în vârstă de doar zece ani. Fetiţa i-a apărut acestuia în vis de câteva ori rugându-l să ridice o biserică, dar părintele a ignorat-o până în momentul în care ceva straniu i s-a întmplat.

Semnificaţia deosebită a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă la gât

Crucea este primită duminica trecută (28 noiemnrie 2021 – n.red.) de la preasfințitul Iustin la Baia Mare. E ordinul omagial Nicolae Gherman, care este un tătic de fetiță care moare. Prin 1912 se petrece acțiunea. Anuţa lui Nicolae Gherman moare. O visează pe fetiţă care îi spune să îi facă o casă Maicii Domnului, într-un loc foarte greu accesibil, pe o prăpastie, de fapt.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Taică-su nu răspunde la prima chemare, la a doua, la a treia, până când o femeie din sat vine şi îi spune: Tu nu înțelegi că fata zice să îi faci o biserică Maicii Domnului? El nu discutase cu nimeni drama lui, crezuse că o luase razna că i-a murit fetița. Şi aşa apare în geografia spirituală a României mănăstirea Rohia. Nicolae Gherman este cel care a construit în amintirea fiicei sale mănăstirea Rohia„, a povestit părintele Constantin Necula în emisiunea „De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

Îndrăgitul preot a precizat, totodată, că portul acestei cruci vrea să transmită faptul că „tot ce moare se transformă în mănăstire, în altar„.

Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim. Tot ce vedem în jurul nostru nu e doar despre moarte, ci şi despre înviere. Este cutremurător ceea ce se petrece, dar în același timp ne obligă să fim foarte fermi în lucrurile pe care le trăim, în pocăințele personale şi în calitatea noastră de oameni„, a adăugat părintele Constantin Necula.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă