Părintele Constantin Necula explică modul în care funcţionează proteina în formă de cruce pe care o avem în corp: „I-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală cum caută lumina”

Neuroteologia studiază corelaţiile dintre fenomenul neuronal şi experienţele subiective din domeniul spiritualităţii. Promotorii acestei ştiinţe susţineau că există un suport neurologic al experienţelor religioase, spirituale, mistice. Potrivit medicilor, corpul uman are o proteină în formă de cruce.

04 apr. 2023, 17:06
Părintele Constantin Necula explică modul în care funcţionează proteina în formă de cruce pe care o avem în corp: „I-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală cum caută lumina”

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea confirmă existența ei şi explică faptul că această cunoaștere ne poate ajuta în relaţia cu viaţa şi cu Dumnezeu. Întrebat dacă ne-am schimba perspectiva despre Dumnezeu şi uneltele prin care El lucrează în viata omului prin boala, medici dar şi preoţi, părintele Constantin Necula a spus:

Crucea propune un program de viață. De fapt, dacă stai pe cruce ai un program de viață foarte serios. Un program de viață de chirurg fără excese, fără descumpăniri, n-ai voie să te joci. Neuroteologia deja o știință care trece peste știință. Din punctul meu de vedere, să vezi omul și să-l măsori, să-l poți ajuta, să-l poți vedea limitele mi se pare cercetare profundă. Biblia ne spune despre inimă în primul rând.

Domnu-i spune lui David: Fiule, dă-mi inima ta. Dar când zice inima, nu înseamnă că inimă ruptă de cerebralitate. Noi avem tendința de a crede că Dumnezeu cere doar un organ din noi, când de fapt, Dumnezeu cere omul în întregime. Când de fapt n-ai inimă, n-ai trup, nu mai e viață. E profund. Omul este întreg trup și suflet. Nu ne putem juca aici, că unii cred că dacă educăm trupește un copil l-a salvat de excese sexuale. Nu, dacă nu-l educi sufletește tot în aceleași excese cade.

Citeşte şi Cine este și cu ce se ocupă soția părintelui Constantin Necula. „Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul”

Dovadă că cei care se dau a fi educați se îmbolnăvesc de boli neauzite. De aici și greutatea lucrului de a cumpăni lucrurile acestea. Un neurochirurg bun e bun și pentru că el vede acolo și prezența aceasta de lumină. Nu doar că vede acolo boală, el vede și omul ridicat din boală și vede omul care poate să continue să vorbească. Din experiența mea de pe saloanele de neurochirurgie, și Sibiul are un ucenic de-al domnului profesor (n.r prof. Vlad Ciurea) care face minuni în aceeași măsură.

I-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală cum caută lumina. Cei care simt că au fost vindecați vor să meargă spre mâna medicului și spre mulțumirea celui care a ținut mână medicul„, a spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN.

Citeste si Părintele Constantin Necula, cea mai dură lecţie despre recunoştinţă: „Am mâncat cartofi fierţi ani de zile, acum facem herpes de la rucola. Bogăţia ne-a tâmpit cu totul”