Părintele Vasile Ioana anunţă când se termină, de fapt, Postul Crăciunului. „Altfel ţi-ai bătut joc de toată pregătirea ta!”

Părintele Vasile Ioana le-a transmis creștinilor ce trebuie să facă în perioada de dinainte de Crăciun pentru a-l putea primi în suflete lor pe Iisus Hristos.

21 dec. 2022, 20:07
Părintele Vasile Ioana anunţă când se termină, de fapt, Postul Crăciunului. „Altfel ţi-ai bătut joc de toată pregătirea ta!”
Părintele Vasile Ioana anunţă când se termină, de fapt, Postul Crăciunului

Părintele Vasile Ioana anunţă când se termină, de fapt, Postul Crăciunului. „Personajul principal al acestei mari sărbători este Iisus Hristos. Noi trăim întreaga istorie a umanității înainte de Hristos, într-un întuneric. Așadar, nu cadourile, bradul, nu sarmalele, porcul sau alte prostii, nu chefurile, ci nașterea lui Iisus Hristos. El nu s-a născut acum 2.000 de ani și gata, El se naște în noi. De aceea, cred că ar trebui să ne pregătim cum trebuie pentru sărbători”, a declarat părintele Vasile Ioana în cadrul emsiunii „Vorbește lumea” de la Pro TV.

Citeşte şi: Rugăciune în postul Crăciunului. Se spune de către cei împovăraţi de griji, suferinţe şi deznădejde şi este făcătoare de minuni

Preotul susţine că cei care nu au reușit să țină tot Postul Crăciunului, din diverse motive, pot fi iertați de Iisus Hristos prin intermediul spovedaniei și, ulterior, a împărtășaniei: „Curățirea sufletului se face prin spovedanie, haideți la preoți zilele acestea, cât mai aveți timp, alături de piață și alte lucruri. După ce vă eliberați de păcate, vă puteți împărtăși, astfel încât în prima zi de Crăciun să se nască Hristos aici, în sufletul tău. Nu e valabil doar pentru cine ține post. Dacă vine omul și îmi spune „Părinte, nu am putut să țin post, dar îmi pare rău!”, Dumnezeu te iartă! Ține două-trei zile măcar de post!”.

Citeşte şi: Păcatul pe care îl fac credincioșii în Postul Crăciunului fără să realizeze. La ce obicei ar trebui să renunțați în această perioadă

Părintele Vasile Ioana a comentat şi mitul conform căruia avem voie să mâncăm de dulce, în noaptea de Ajun de Crăciun. „Pomana porcului este o tradiție anticreștină împotriva a ceea ce noi spunem. De ce? Pentru că, în mod normal, porcul, atunci când se taie, se face o pomană din care mănâncă toată lumea. Dacă tu tai porcul în ajun de Crăciun sau zilele acestea, când noi suntem în post și noi ar trebui să ne pregătim sufletul pentru întâmpinarea sărbătorii, mâncând carne, ți-ai bătut joc de toată pregătirea ta! De aceea, cei care taie porcul zilele acestea, vă rog din inimă nu mâncați de dulce, până în ziua Crăciunului. Este păcat să mâncăm de dulce în Ajun de Crăciun, îți bați joc de întregul post! De dulce se mănâncă duminică, în prima zi de Crăciun”, a mai spus părintele Vasile Ioana.