Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru tinerii care vor să devină părinți: „Să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana”

Tot mai multe cupluri tinere au problema infertilități. Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de recomandări pentru cei care au aflat că nu pot avea copii.

02 oct. 2023, 12:10
Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru tinerii care vor să devină părinți: „Să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana”

Părintele Vasile Ioana, de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o zi“, îi sfătuiește pe cei care nu pot avea copii, dar își doresc foarte mult acest lucru, să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana.

Duhovnicul le mai spune tinerilor care vor să fie părinți să țină post 40 de zile, să se roage și să nu aibă niciun contact intim cu partenerul în tot acest timp. În acest fel, există șanse foarte mari ca femeia să rămână însărcinată.

„Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, nu puteau să aibă copii și, deja, vârsta avansa și era o tradiție că, dacă nu aveai copii ca familie, familia nu rodea, nu puteai să aduci daruri la Templul Sfânt. Atunci, Ioachim merge în pustietate, Ana merge și ea într-o peșteră, Ioachim într-o altă peșteră. 40 de zile se roagă. După 40 de zile de post și rugăciune, se întâlnesc și o zămislesc pe Maria“, a spus părintele Vasile Ioana.

Citește și Familie distrusă în accident. Doi frați de 21 și 23 de ani au murit pe loc în Argeș

„Ioachim s-a rugat să primească un copil de la Dumnezeu și a primit prin rugăciune și prin post. Biserica te cheamă la jertfă, te cheamă la rugăciune și la post. Stai 40 de zile în rugăciune și în post și, după 40 de zile, reîntâlnirea soțului cu soția poate să aducă darul de prunci. De aceea, îi îndemnăm, pe toți cei care doresc să aibă prunci să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult”, a continuat părintele Vasile Ioana.

Părintele Vasile Ioana: „Înainte de un an, nu vă faceti planuri pentru viața”

Cu toate că preoții încurajează căsătoria, părintele Vasile Ioana a spus că e mai bine ca tinerii să nu se grăbească să facă pasul cel mare înainte de a fi cât se poate de siguri pe partenerii lor. Nu e recomandată căsătoria mai devreme de un an de relație fiindcă cei doi trebuie să aibă timp destul să se cunoască.

Citește și Anunțul momentului pentru pensionari. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: ”Procesul se va finaliza în cel mai scurt timp!”

„Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților.

Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările. După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilalt. Atenție mare la caracter, la firea lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a explicat părintele.