Părinţi ameninţaţi cu spray lacrimogen în sala de aşteptare la camera de gardă a Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Incident la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Un paznic este acuzat că i-a ameninţat pe părinţii copiilor care aşteptau la Urgenţe că va da cu spray lacrimogen, daca nu se calmează. Oamenii erau revoltaţi că medicii nu se ocupă mai rapid de copiii care aşteptau la camera de gardă. Poliţia a intervenit după ce tot paznicul a sunat la 112.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 10:30
Părinţi ameninţaţi cu spray lacrimogen în sala de aşteptare la camera de gardă a Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Părinţii copiilor spun că erau foarte multe cazuri şi medici mult prea puţini de gardă în weekend la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar unii dintre ei ar fi aşteptat chiar şi 6 ore pentru a fi preluaţi de cadrele medicale, potrivit România TV

„Nu a existat nimeni în zona de triaj, am aflat detalii cum că trierea se face într-un alt mod decât se face în mod normal, trebuie să se prioritizeze cazurile în funcţie de gravitate. În realitate toată lumea învârtea fişele”, a povestit mama unui pacient care a aşteptat la Urgenţe, citat de observator.tv. 

Aparţinătorii copiilor s-au revoltat şi au cerut socoteală cadrelor medicale de la Urgenţă, moment în care paznicii au intervenit. Unul dintre paznici a scos un spray paralizant şi a ameninţat că îl va folosi dacă lumea nu se calmează, apoi a sunat la 112 şi a chemat poliţia.

Agentul de pază le-a spus oamenilor legii că s-a simţit ameninţat şi a acţionat în legitimă apărare. Conflictul a fost aplanat, dar poliţiştii au rămas la faţa locului pentru evitarea unui alt conflict.