Erika Isac a fost chemată să cânte la un bal al bobocilor, părinţii sunt revoltați: „Vi se pare normală prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar?”

Una dintre cele mai în vogă artiste în România în momentul de față, Erika Isac, a cărei piesă „Macarena” a fost dezbătută intens în urmă cu mai puțin de o lună, a fost invitată să cânte la un bal al bobocilor din Oradea, lucru care i-a supărat pe părinți.

12 mart. 2024, 08:50
Erika Isac a fost chemată să cânte la un bal al bobocilor, părinţii sunt revoltați: „Vi se pare normală prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar?”
Părinții s-au scandalizat după ce Erika Isac a fost chemată să cânte la un bal al bobocilor

În urmă cu trei luni, Consiliul Școlar de la Colegiul Național Iosif Vulcan a lansat un sondaj pe Instagram, întrebându-i pe elevi pe cine ar prefera să cânte la bal, iar majoritatea au indicat-o pe Eroka Isac, artistă foarte apreciată de adolescenți și înainte de a lansa piesa „Macarena”, ocazie cu care au descoperit-o și părinții lor.

„Metoda a fost una transparentă, nu am vrut să alegem noi, cei din consiliu, artistul, ci elevii din școală să spună ce preferă. În sondajul pe Instagram, majoritatea au ales-o pe Erika, așa că am contractat-o. Asta se întâmpla cu vreo 3 luni în urmă, înainte să lanseze piesa ‘Macarena’”, au declarat elevi care fac parte din organizarea evenimentului, potrivit ebihoreanul.ro.

Citește și: ”Macarena”, piesa-manifest cântată de Erika Isac, transormată în manea de Cristi Mega. Cum au reacționat internauții

Pentru că Erika Isac folosește un limbaj explicit în piesele ei, vestea că este cap de afiș la balul bobocilor i-a scandalizat pe unii părinți, care s-au revoltat pe Facebook,  spunând că un asemenea artist nu are ce căuta la un astfel de eveniment.

„Bună seara, stimați orădeni! Scriu aici deoarece nu știu unde sau cui să cer o părere… Recent fiica mea mi-a cerut bani pentru a merge la balul bobocilor unui colegiu din oraș. Crezând că e un eveniment de bun simț, organizat de o școală până la urmă, mi-am oferit acordul. După câteva zile, o colegă de muncă mi-a povestit că fiica ei i-a cerut de asemenea bani pentru același eveniment, însă aceasta nu a lăsat-o, verificând niște informații despre eveniment înainte.

Astfel, a constatat că ‘artista’ invitată nu se potrivea în tocmai cu un eveniment extrașcolar din pricina cuvintelor obscene prezente în piesele sale. Vă întreb la rândul meu, vi se pare normală/adecvată prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar ce are în centru copii de clasa a 9-a, de 15 ani?”, a întrebat o mămică, pe un grup de Facebook al locuitorilor din Oradea.

Unii au susționut-o pe femeie, spunând că școlile nu pot promova astfel de artiști, în timp ce alții au fost de părere că adolescenții deja ascultă astfel de piese, la fel cum, în urmă cu 20 de ani, adolescenții de atunci, unii dintre ei părinții de azi, știau pe de rost versurile unor trupe precum BUG Mafia ori La Familia.

 „Mi se pare o reacție exagerată din partea părinților nemulțumiți. În anii trecuți, balurile au fost doar cu trapperi care înjurau și foloseau multe cuvinte obscene, și nu într-un scop constructiv. Pe părinții îngrijorați îi invităm să vină la bal, să vadă că va fi un eveniment ținut sub control, cu pază, fără alcool”, sunt de părere liceeni organizatori de la Colegiul Iosif Vulcan.

Citește și: Erika Isac dă lovitură după lovitură! După „Macarena” și „Femei în Parlament” artista urmează să dea un tun cu Delia

Un elev membru al echipei de organizare a precizat un aspect important: Erika Isac va cânta varianta cenzurată a pieselor ei, așa cum se aud și la radio.

„Vine cu un show adaptat la această categorie de eveniment, balul bobocilor, nu de club. Pe de altă parte, muzica ei este ascultată deja de elevi. Probabil părinții nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”, a mai zis elevul.