Părinţi români, amendaţi pe aeroportul din Germania pentru că au călătorit cu copilul care trebuia să fie la şcoală

Un cuplu de români a fost amendat pe aeroportul din Germania pentru că şi-au făcut copilul să chiulească de la ore. Românii riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 5000 de lei.

19 mai 2022, 23:49
Părinţi români, amendaţi pe aeroportul din Germania pentru că au călătorit cu copilul care trebuia să fie la şcoală

Părinţi români, amendaţi pe aeroportul din Germania pentru că au călătorit cu copilul care trebuia să fie la şcoală. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul Allgäu din Memmingen. Familia călătorea din București în Germania.

Părinţi români, amendaţi pe aeroportul din Germania pentru că şi-au făcut copilul să chiulească de la şcoală

Citeşte şi Românii din Germania vin la muncă bolnavi, de frică să nu fie daţi afară: „Angajatorii germani se comportă precum deţinătorii de sclavi”

În momentul în care au coborât din avion, românii au fost interogaţi de poliţiştii din Germania cu privire la scopul călătoriei și motivul pentru care alături de ei se află și copilul, care ar fi trebuit să fie la şcoală.

Ulterior, oamenii legii au aflat că cei doi părinţi încalcă dreptul la școlarizare obligatorie al copilului, iar acesta a fost luat abuziv în călătorie, fără ca în România să fie o vacanță scolară, relatează ŞTIRDIASPORA.RO. 

Polițiştii au anunțat autoritatea școlară responsabilă din București, care urmează să sesizeze la rândul ei primăria, după care se va stabili  cuantumul amenzii.

Deşi există o lege în România care prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru părinţii ai căror copii lipsesc de la şcoală nemotivat, aceasta nu se prea aplică la noi în ţară.

Iată fragmentul din lege, care permite amendarea părinților:

„(2) Parintele sau tutorele legal instituit este obligat sa ia masuri pentru asigurarea frecventei scolare a elevului, pe perioada invatamantului obligatoriu. Nerespectarea acestei prevederi din culpa parintelui sau a tutorelui legal instituit reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 5000 RON sau munca echivalenta in folosul comunitatii, prestata de parinte sau de tutorele legal instituit.
(3) Amenzile sau munca in folosul comunitatii sunt aplicate de primarie, la sesizarea directorului unitatii de invatamant. Banii astfel obtinuti pot fi utilizati exclusiv in folosul invatamantului preuniversitar.”‘

Citeşte şi Căpşunarii români nu mai vor în Italia. Unde câştigă bani mai mulţi