Părinţii Alexandrei au plecat de la DIICOT. Ei refuză să predea buletinul fetei UPDATE

Părinţii Alexandrei Măceşanu au fost joi la sediul DIICOT, unde au fost somaţi să meargă cu buletinul fetei, act necesar pentru declararea decesului. Părinţii fetei nu sunt însă de acord cu acest lucru, vor probe concrete că fata lor e moartă şi se tem că dacă va fi declarat decesul, ancheta procurorilor se va închide, fără să se mai cerceteze dacă nu cumva fata a fost dată unei reţele de trafic de persoane.

05 sept. 2019, 10:24
Părinţii Alexandrei au plecat de la DIICOT. Ei refuză să predea buletinul fetei UPDATE

UPDATE: „Eu pot sa recunosc ca au fost corecti. Nu au mai conditionat ca data trecuta. Vorbesc despre niste oameni care trec printr-o drama. Ei au pus la dispozitia avocatului si a familiei sa vada acest raport, sa il citeasca si sa isi faca o opinie”, a declarat Alex Cumpănaşu în exclusivitate la România TV. „S-a primit un conspect, de fapt, când o să avem tot raportul, o să îl contestăm în instanţă”.

UPDATE ora 14.20. Familia Alexandrei a părăsit sediul DIICOT fără să facă vreo declaraţie. Surse România TV afirmă că părinţii ar fi refuzat în continuare să predea buletinul fiicei lor.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Familia Măceșanu a ajuns la DIICOT în jurul orei 13, însoțită de un avocat și nu au făcut declarații. Ion Măceşanu, tatăl Alexandrei, a răspuns, însă, atunci când a fost întrebat dacă va preda cartea de identitate a fetei, spunând: „Nu, nu”.

Părinții Alexandrei Măceșanu cer la DIICOT raportul INML, în prezența avocatului și, în funcție de raport, vor cere o contraexpertiză. De asemenea, vor solicita mai multe lămuriri în legătură cu dosarul Caracal.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu sora Alexandrei Măceşanu. Cum trece copila de 10 ani peste nenorocirea ce s-a abătut asupra familiei sale

Procurorii DIICOT din cadrul Structurii centrale au dispus, luni, prin ordonanță, predarea de către familia Alexandrei Măceșanu a cărții de identitate către polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, după ce raportul de expertiză genetică a arătat cu probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoi este fiica lor.

În baza raportului, ar putea fi cerut certificatul de deces.

Familia Măceșanu a refuzat, însă, luni, predarea cărții de identitate a Alexandrei, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.