Poveste de necrezut. Părinţii au plecat la muncă în Italia, copiii au rămas în grija unei vecine

Cazurile în care părinţii care pleacă la muncă în străinătate şi îşi lasă copiii în grija părinţilor sunt foarte numeroase. În Rădăuţi, însă, o fetiţă de 9 ani şi fratele ei mai mic, de 5 ani, au fost lăsaţi în grija unei vecine de la bloc de mama şi tatăl care au plecat în Italia. 

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 14:40
Poveste de necrezut. Părinţii au plecat la muncă în Italia, copiii au rămas în grija unei vecine

Poliţiştii din Rădăuţi s-au confruntat cu un caz cum rar întâlneşti. Oamenii legii au găsit printre blocuri o copilă de 9 ani care a plecat la joacă, dar a uitat să se întoarcă acasă, iar apoi a refuzat să mai meargă, de teamă că va fi certată.

Iniţial, poliţiştii au crezut că fetiţa este orfană, dar până la urmă au aflat cu stupoare că micuţa şi fratele ei mai mic, de 5 ani, sunt crescuţi de o vecină. Nu sunt orfani, dar părinţii lor au plecat la muncă în străinătate şi copiii au ajuns în grija unei femei din bloc, după ce bunicii, prea bătrâni şi prea bolnavi, nu au putut să se ocupe de ei.

Citeşte şi Trist şi ÎNGRIJORĂTOR. Peste 81.000 de copii au cel puţin un părinte plecat să muncească în străinătate

„Ieri nici nu ne-o zis că pleacă. Nu ne-o zis nimic. S-o îmbrăcat şi o plecat”, a spus vecina, adăugând că atunci când fata greşeşte o mai pălmuieşte la fund. 

Vecinii femeii spun însă că cei doi copii erau bine îngrijiţi. „Îi ducea la şcoală, avea grijă de ei. Erau îmbrăcaţi”, spun oamenii din bloc.

Autorităţile au luat legătura şi cu părinţii celor doi copii. Dacă nu se vor găsi rude care să îi îngrijească, copiii vor ajunge într-un centru de plasament.